Изберете страница

Рецепта за Бутерки с крем и глазура

 

Инстант Пот | Рецепта за Бутерки с крем и глазура

Бутерки с крем и глазура

5* от 1 глас
Instant Brands Culinary Team
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 10 мин.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 10 мин.
ТИП ЯСТИЕ Десерт, Пикник, Снак
КУХНЯ Модерна

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 250 гр. бутер тесто охладено
  • 60 гр. крем за мазане (например лешников, фъстъчен или друг по избор)
  • прясно мляко кондензирано
  • брашно за поръсване

за глазурата

  • 40 гр. крема сирене на стайна температура
  • 20 гр. пудра захар
  • 1 с.л. прясно мляко

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

на бутерките

  • Набрашнете кухненския плот и разточете бутер тестото на голям правоъгълник с дебелина около 3 мм.
  • Поставете крема в подходящ съд и го загрейте за кратко в микровълнова фурна или на котлона, докато омекне.
  • Разнесете крема равномерно върху бутер тестото.
  • Прегънете тестото на две, така че кремът да остане по средата между двата пласта.
  • Нарежете тестото на ленти с ширина около 1 см.
  • Хванете двата края на всяка лента и я усучете.
  • Увийте лентата около пръста си, за да придобие формата на геврече или розичка.
  • С помощта на готварска четка намажете всяка лента с кондензирано мляко, за да се глазира при печенето.
  • Изберете програма BAKE (ПЕЧЕНЕ), настройте температурата на 171°C и времето за готвене на 10 минути.
  • Когато уредът сигнализира с Add food поставете хартия за печене на дупки върху приставката и подредете бутерките. Ако е необходимо, печете на порции.

на глазурата

  • Догато бутерките се пекат, смесете крема сиренето с пудрата захар и разбъркайте.
  • Добавете прясното мляко към сместа.
  • Когато програмата приключи, извадете сладките и ги оставете да изстинат.
  • Когато са напълно изстинали, намажете бутерките с глазурата. Да Ви е сладко.
ТАГОВЕ бутер тесто, крем, крема сирене, прясно мляко, пудра захар
Умения

Публикувано на

02/10/2022

Изпращане на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата