Измийте агнешките дреболии, накиснете ги в студена вода за 30 минути и ги изплакнете добре.
Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на висока степен и оставете уреда да загрее.
Поставете дреболиите във вътрешния съд и ги залейте със студена вода. Веднага щом водата заври, изключете програмата, прецедете дреболиите и изсипете водата.
Налейте 3 ч.ч вода във вътрешния съд, добавете агнешките дреболии и зърната черен пипер.
Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и времето за готвене на 30 минути.
Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 10 минути, след което освободете бързо останалата пара.
Извадете дреболиите от бульона и ги нарежете на малки кубчета. Прецедете бульона в друг удобен съд.
Изплакнете вътрешния съд и изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ). Когато уредът загрее, добавете олиото, лука и моркова. Сотирайте около 2 минути.
Добавете зеления лук и сотирайте за още 1 минута.
Добавете нарязаните дреболии и сотирайте. След около 2 минути добавете ориза, разбъркайте за минута.
Прибавете магданоза, джоджена, сухия чесън, сол на вкус, смления черен пипер и червения пипер. Разбъркайте и изключете програмата.
Добавете 3 ч.ч. от прецедения бульон. Изчакайте около 2 минути и деглазирайте с шпатула старателно дъното на вътрешния съд.
Поставете капака за готвене под налягане и настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Ниско налягане (Lo)* и времето за готвене на 15 минути.
на заливката
Разбъркайте яйцата с щипка сол.
Добавете брашното и разбъркайте до получаване на хомогенна смес.
Добавете киселото мляко, бакпулвера и настъргания кашкавал, и разбъркайте добре.
Когато програмата за готвене приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 5 минути, след което освободете бързо останалата пара.
Отворете капака на уреда и оставете дроб сармата да си „почине“ за 5 минути отворена, преди да я залеете със заливката.
Добавете заливката и запечете на програма ROAST (ПЕЧЕНЕ), като настроите температурата на 185˚C и време за готвене 10 минути.**.
Сервирайте топла и добавете кисело мляко, по желание.
Видео
Бележки
*При уреди само с една стенеп на налягането (високо), намалете времето за готвене на 10 минути.**Ако използвате херметичен мултикукър без програми за готвене с горещ въздух, прехвърлете дроб сармата в тава, заравнете я и я залейте със заливката. Запечете в предварително загрята фурна на 180˚C до приятна руменина.
Instantpot.bg използва бисквитки (cookies) за правилното функциониране на сайта, за да Ви улесни в пазаруването и да предостави най-доброто преживяване. Ако продължите да използвате сайта, приемаме, че сте съгласни с това.