Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Рецепта за Дроб сарма

Агнешка дроб сарма

Все още няма оценка
Instant Pot Bulgaria
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 30 мин
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 50 мин
ТИП ЯСТИЕ Основно ястие, Гарнитура
КУХНЯ Българска, ВЕЛИКДЕНСКА
ПОРЦИИ 6
Тип уред Мултикукър, Комбиниран мултикукър

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 1 кг. агнешки комплект дреболии
  • 1 глава лук нарязан на ситно
  • 1 връзка зелен лук нарязан на ситно
  • 1 бр. малък морков нарязан на ситно
  • 1 връзка пресен магданоз
  • 1 ч.л. сух джоджен
  • 1 стрък пресен джоджен
  • 250 гр. ориз измит
  • 80 мл. олио
  • 1 ч.л. черен пипер млян
  • 1 ч.л. сол или на вкус
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1/2 ч.л. чесън на гранули
  • 10 бр. зърна черен пипер
  • 3 ч.ч. вода равна на 3 пъти количеството на ориза

за заливката

  • 2 бр. яйца
  • 350 мл. кисело мляко
  • 2 с.л. брашно (30 гр)
  • 1/2 ч.л. бакпулвер
  • щипка сол
  • 40 гр. кашкавал настърган

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Измийте агнешките дреболии, накиснете ги в студена вода за 30 минути и ги изплакнете добре.
  • Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на висока степен и оставете уреда да загрее.
  • Поставете дреболиите във вътрешния съд и ги залейте със студена вода. Веднага щом водата заври, изключете програмата, прецедете дреболиите и изсипете водата.
  • Налейте 3 ч.ч вода във вътрешния съд, добавете агнешките дреболии и зърната черен пипер.
  • Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и времето за готвене на 30 минути.
  • Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 10 минути, след което освободете бързо останалата пара.
  • Извадете дреболиите от бульона и ги нарежете на малки кубчета. Прецедете бульона в друг удобен съд.
  • Изплакнете вътрешния съд и изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ). Когато уредът загрее, добавете олиото, лука и моркова. Сотирайте около 2 минути.
  • Добавете зеления лук и сотирайте за още 1 минута.
  • Добавете нарязаните дреболии и сотирайте. След около 2 минути добавете ориза, разбъркайте за минута.
  • Прибавете магданоза, джоджена, сухия чесън, сол на вкус, смления черен пипер и червения пипер. Разбъркайте и изключете програмата.
  • Добавете 3 ч.ч. от прецедения бульон. Изчакайте около 2 минути и деглазирайте с шпатула старателно дъното на вътрешния съд.
  • Поставете капака за готвене под налягане и настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Ниско налягане (Lo)* и времето за готвене на 15 минути.

на заливката

  • Разбъркайте яйцата с щипка сол.
  • Добавете брашното и разбъркайте до получаване на хомогенна смес.
  • Добавете киселото мляко, бакпулвера и настъргания кашкавал, и разбъркайте добре.
  • Когато програмата за готвене приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 5 минути, след което освободете бързо останалата пара.
  • Отворете капака на уреда и оставете дроб сармата да си „почине“ за 5 минути отворена, преди да я залеете със заливката.
  • Добавете заливката и запечете на програма ROAST (ПЕЧЕНЕ), като настроите температурата на 185˚C и време за готвене 10 минути.**.
  • Сервирайте топла и добавете кисело мляко, по желание.

Бележки

*При уреди само с една стенеп на налягането (високо), намалете времето за готвене на 10 минути.
**Ако използвате херметичен мултикукър без програми за готвене с горещ въздух, прехвърлете дроб сармата в тава, заравнете я и я залейте със заливката. Запечете в предварително загрята фурна на 180˚C до приятна руменина.
ТАГОВЕ моркови, ориз, джоджен, лук, агнешко месо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.