Изберете страница

Рецепта за Запечени картофи с пармезан

 

Инстант Пот | Рецепта за Запечени картофи с пармезан

Запечени картофи с пармезан

Все още няма оценка
The Culinary Cartel
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 10 мин.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 35 мин.
ТИП ЯСТИЕ Гарнитура, Компонент, Основно ястие, Предястие
ПОРЦИИ 4

Оборудване

  • Допълнителен съд с подходящ размер

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 1 кг. пресни картофи мити
  • 1/2 с.л. брашно
  • 2 с.л. полента (качамак)
  • олио (на вкус)
  • сол и черен пипер (на вкус)
  • 15 гр. пармезан настърган
  • 6 гр. магданоз пресен, накълцан

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Обелете картофите и ги нарежете на шайби.
  • Поставете картофите в голяма тенджера с подсолена вода, похлупете ги и ги оставете да се варят до момента преди да омекнат.
  • Отцедете водата от картофите и леко ги намачкайте с вилица.
  • Поставете картофите в подготвения допълнителен съд и ги посипете с брашно, като използвате сито.
  • Посипете полента върху картофите и добавете олиото. Разбъркайте ги, за да се намазнят добре.
  • Добавете сол и черен пипер на вкус.
  • Изберете програмата AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ) и настройте температурата на 195°C и времето за готвене на 35 минути.
  • Когато уредът сигнализира с Add Food, поставете съда с картофите в кошницата.
  • Когато уредът сигнализира с Turn Food, разбъркайте картофите.
  • Когато таймерът покаже, че остават 5 минути, добавете пармезана.
  • Когато картофите са готови, ги поръсете с магданоз и сервирайте.
ТАГОВЕ брашно, картофи, пармезан, полента
Умения

Публикувано на

23/08/2022

Изпращане на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата