Изберете страница

Рецепта за Южняшка салата с кафяв ориз

 

Инстант Пот | Рецепта за Южняшка салата с кафяв ориз

Южняшка салата с кафяв ориз

Все още няма оценка
Instant Brands Culinary Team
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 10 мин.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 30 мин.
ТИП ЯСТИЕ Гарнитура, Компонент, Предястие, Салата
КУХНЯ Модерна
ПОРЦИИ 4

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 1 1/2 ч.ч. кафяв ориз
  • 1 1/2 ч.ч. вода
  • 1 ч.ч. царевица сварена и охладена
  • 1 ч.ч. черен боб от консерва
  • 1 бр. малка глава червен лук нарязан на кубчета
  • 1 червена чушка нарязана на кубчета
  • 1/2 ч.ч. смлян кориандър

за дресинга

  • 1/3 ч.ч. зехтин
  • 3 с.л. сок от лайм прясно изцеден
  • 1 бр. скилидка чесън смлян
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1/2 ч.л. червен пипер
  • 1/4 ч.л. кимион
  • 1 с.л. мед

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Във вътрешния съд добавете кафявия ориз и водата, и разбъркайте.
  • Настройте програма RICE (ОРИЗ) на HIGH (ВИСОКО) и време за готвене 30 минути.
  • Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 10 минути, след което освободете ръчно останалото налягане.
  • Прецедете сварения ориз, след което го изплакнете със студена вода.
  • В голяма купа изсипете царевицата, боба, лука, червения пипер и кориандъра, и ги разбъркайте добре.
  • В друга купа изсипете всичките съставки за дресинга и разбъркайте добре до получаване на хомогенна смес.
  • Добавете ориза при зеленчуците и ги полейте с дресинга.
  • Разбъркайте добре и сервирайте.

Бележки

*Ако уредът няма програма RICE (ОРИЗ), изберете програма PRESSURE COOK (ПОД НАЛЯГАНЕ).
ТАГОВЕ кафяв ориз, лук, мед, сок от лайм, царевица, червен боб, червена чушка, чесън
Умения

Публикувано на

01/06/2022

Изпращане на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата