2ч.ч.универсално брашно+ допълнително за разточване и изрязване
1/2ч.л.бакпулвер
1/4ч.л.сол
1бр.голямо яйце
1ч.л.ванилов екстракт
8с.л.обезсолено маслосъс стайна температура
1ч.ч.захар на кристали
По желание:
бяла или цветна глазура, бонбони и пръчици за декорация
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В голяма купа смесете брашното, бакпулвера и солта.
В друга купа, с помощта на миксер, разбийте маслото и захарта на средна скорост, до получаване на лека и пухкава текстура.
Добавете яйцето и ванилията, и разбъркайте.
Към получената смес прибавете тази с брашното и разбийте с миксер на ниска скорост до пълното смесване на всички съставки.
От полученото тесто оформете топка и го увийте в стреч фолио.
Поставете тестото във фризер и го оставете да почине за 20 минути.
Когато времето изтече, извадете тестото от хладилника и го оставете за 5 минути на стайна температура, за да се темперира.
На леко набрашнена повърхност разточете тестото, докато стане с дебелина около 6-7 мм.
С помощта на избраните формички изрежете бисквитите.
Изберете програма BAKE (ПЕЧЕНЕ), настройте температурата на 180˚С и времето за готвене на 8 минути.
Когато уредът сигнализира с Add food, поставете хартията за печене и подредете изрязаните бисквити, като оставяте разстояние около 2,5 см. между всяка.
Когато програмата приключи, извадете готовите бисквити и ги поставете върху решетка, за да изстинат напълно.
По желание: украсете бисквитите с декорация.
ТАГОВЕ яйца, масло, брашно, захар, бакпулвер
1 отговорa за "Рецепта за Великденски бисквити"
Напълно безформени се получиха, а следвах точно рецептата
Instantpot.bg използва бисквитки (cookies) за правилното функциониране на сайта, за да Ви улесни в пазаруването и да предостави най-доброто преживяване. Ако продължите да използвате сайта, приемаме, че сте съгласни с това.
Напълно безформени се получиха, а следвах точно рецептата