Изберете страница

Рецепта за Веган баница с тиква, нахут и фурми

 

Инстант Пот | Рецепта за Веган баница с тиква, нахут и фурми

Веган баница с тиква, нахут и фурми

Все още няма оценка
The Culinary Cartel
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 10 мин.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 40 мин.
ТИП ЯСТИЕ Компонент, Основно ястие, Предястие
ПОРЦИИ 4

Оборудване

  • Форма за печене с подходящ размер

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

за баницата

  • 6 бр. кори за баница
  • 300 гр. тиква обелена и нарязана на малки парченца
  • 400 гр. нахут от консерва
  • 3 бр. глави лук обелен и нарязван на ситно
  • 70 гр. бадеми
  • 4 гр. мента
  • 4 гр. магданоз
  • 80 гр. фурми нарязани
  • 1 бр. скилидка чесън счукан
  • 50 гр. веган масло разтопено
  • 1 с.л. олио
  • сол и черен пипер на вкус

за салатата и дзадзики (по желание)

  • 8 гр. свежи листа от мента
  • 1/2 бр. краставица
  • 60 мл. кокосово кисело мляко
  • 1/2 бр. малка глава червен лук нарязан на жулиени
  • 1 бр. лайм
  • сол и черен пипер на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

на баницата

  • Изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ), настройте температурата на 190˚С и времето за готвене на 15 минути. и натиснете Start.
  • Когато уредът сигнализира с Add food, поставете тиквата и нахута в кошницата на уреда.
  • Добавете олиото и поръсете със сол.
  • В малка тенджера сотирайте лука на средна температура, докато придобие карамелен цвят.
  • Когато програмата на еър фрайъра приключи, извадете тиквата и нахута и ги сложете в купа.
  • Добавете бадемите, ментата, магданоза, фурмите и чесъна.
  • Разбъркайте добре и овкусете със сол и черен пипер.
  • Върху кухненския плот поставете един лист кора за баница с дългата страна към Вас и я намазнете с масло.
  • В края на кората поставете още една кора, така че двете да се застъпят около 5 см. и я намазнете.
  • Покрийте двете кори с останалите листа.
  • Поставете плънката върху корите, като я разпределите в дълга ивица с ширина около 4 см. и леко я притиснете.
  • Навийте добре баницата на руло и я завийте във формата на охлюв.
  • Поставете баницата във формата за печене.
  • Изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ), настройте температурата на 170˚С и времето за готвене на 25 минути. и натиснете Start.
  • Когато уредът сигнализира с Add food, поставете формата в уреда.
  • Гответе баницата, докато придобие златист цвят.

на салатата и дзазикито

  • Отрежете парче от краставицата с дължина около 5 см., настържете я и изцедете излишната вода.
  • В купа смесете кокосовото кисело мляко, настърганата краставица, 2 гр. от ментата, нарязана на ситно и 1/2 ч.л. сок от лайм.
  • Овкусете със сол на вкус и разбъркайте.
  • В купа поставете лука, посолете го и изстискайте сока от останалия лайм.
  • Нарежете останалата краставица на парченца и я добавете към лука, заедно с останалото количество мента.
  • Овкусете салатата със сол и черен пипер на вкус и сервирайте, заедно с баницата.
ТАГОВЕ бадеми, веган масло, кокосово кисело мляко, кори за баница, краставица, лайм, мента, нахут, тиква, фурми, чесън
Умения

Публикувано на

06/11/2022

Изпращане на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата