Изберете страница

Рецепта за Ванилово крем брюле

 

Инстант Пот | Рецепта за Ванилово крем брюле

Ванилово крем брюле

5* от 1 глас
Lisa Childs
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 10 мин.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 10 мин.
ОБЩО ВРЕМЕ 30 мин.
ТИП ЯСТИЕ Десерт
КУХНЯ Френска
ПОРЦИИ 1

Оборудване

  • Малка тенджера
  • Готварска горелка
  • Купичка / съд за крем брюле

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 1/2 ч.ч. сметана за готвене
  • 1/2 ч.л. ванилова паста
  • 2 бр. жълтъка
  • 2 с.л. захар
  • 1 ч.ч. вода
  • 3 бр. малини

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • В малка тенджера изсипете сметаната и ванилията.
  • На средна температура започнете да бъркате, докато започне да излиза пара. Отстранете от котлона, преди сместта да заври.
  • В купичка разбъркайте 1 с.л. от захарта и жълтъците до получаване на гладка текстура.
  • Докато разбърквате, изсипвайте постепенно от сметановата смес при жълтъците до получаване на хомогенна текстура.
  • Изсипете сместа в съда за крем брюле и я покрийте с алуминиево фолио.
  • На дъното на вътрешния съд Instant Pot поставете решетка за готвене на пара и добавете водата.
  • Сложете съда с крема върху решетката и поставете капака за готвене под налягане.
  • Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на LOW (НИСКО) и време за готвене 10 минути.
  • Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 5-10 минути, след което освободете бързо (ръчно) останалото налягане.
  • Отворете капака, извадете купичката и я оставете да изстине.
  • Поставете съда в хладилник за 6-8 ч., докато стегне кремът.
  • Преди да сервирате, поръсете с 1 с.л. захар и с помощта на кухненска горелка я карамелизирайте (по желание).
  • Изчакайте горената захар да изстине за около 1 мин. и украсете с малини.
ТАГОВЕ ванилова паста, захар, малини, сметана за готвене, яйца
Умения

Публикувано на

02/06/2022

1 Коментар

Изпращане на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата