Супа с гъби и див ориз
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 2 ч.ч. бейби моркови нарязани на лентички
- 2 ч.ч. гъби нарязани на слайсове
- 1 ч.ч. лук нарязан на ситно
- 1 ч.ч. целина нарязана
- 1/2 ч.ч. див ориз
- 3 бр. скилидки чесън смлян
- 1 1/2 ч.л. универсална подправка
- 1 1/2 ч.л. сол
- 4 ч.ч. вода
- 150 мл. кондензирано мляко
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Във вътрешния съд добавете морковите, гъбите, лука, ориза, целината, чесъна, подправката и солта.
- Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и времето за готвене на 20 минути.
- Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 10 минути, след което освободете бързо (ръчно) останалото налягане.
- Отворете капака и разбъркайте. Добавете кондензираното мляко.
- С помощта на блендер, пасирайте частично супата. Добавете вода, ако е необходимо, за да получите желаната консистенция.
- Сервирайте супата топла.
… Не знам дали превода е грешен, но това, което се получи… Не става за ядене.
Вероятно- кондензираното мляко е сметана за готвене. Също: никъде не се посочва какво се случва с ориза и кога се слага. Мерните единици ме объркват- чаена чаша Целина…
Здравейте,
Съжаляваме, че рецептата не Ви е допаднала, но благодарим за обратната връзка. Направихме корекцията за добавянето на ориза. Преводът и количеството на съставките сме ги адаптирали максимално спрямо оригиналната рецепта, но в случай, че някой продукт Ви се вижда в повече, отколкото би Ви харесало, бихте могли да го намалите или пропуснете (особено що се отнася до подправките).