Информация за кампанията Black Friday - вижте ТУК

Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Инстант Пот | Рецепта за Сладкиш с череши

Сладкиш с череши

5* от 1 глас
Instant Pot Bulgaria
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 10 мин
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 50 мин
ТИП ЯСТИЕ Десерт, Детско меню
ПОРЦИИ 12 бр.

Оборудване

  • Сито за брашно с диаметър 17 см;
  • 2 бр. хартиени подложки за печене

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 85 гр. масло със стайна температура
  • 120 гр. захар
  • 1 бр. яйце (L)
  • 120 мл. прясно мляко
  • 200 гр. брашно за кекс или 200 гр. бяло брашно + 2 ч.л. бакпулвер
  • 2 бр. ванилии
  • 1 щипка сол
  • 250-400 гр. череши (или вишни кайсии, круши и др.), почистени от костилките

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • В чаша разбъркайте леко с вилица яйцето и солта, за да обедините жълтъка с белтъка.
  • Разбийте маслото, ванилията и захарта за 3 минути с миксер.
  • Добавете яйцето на 2 пъти в масления крем, при непрекъснато разбиване.
  • Добавете на по 3 порции млякото и брашното за кекс, като ги редувате: добавете 1/3 от млякото, разбъркайте с най-ниската скорост на миксера, добавете 1/3 от брашното... и така докато бъдат усвоени до получаване на еднороден, пухкав крем.
  • Изберете програма BAKE (ПЕЧЕНЕ), настройте температурата на 180˚С и времето за готвене на 45 минути.
  • Поставете хартиена подложка в ситото, изсипете сместа за сладкиш вътре и я позагладете.
  • Подредете отгоре плътно едно до друго плодовете. По желание можете да поръсите най-отгоре с 1 ч.л захар, за да получите апетитна сладка коричка.
  • Когато уредът сигнализира с Add food, поставете ситото върху приставката, затворете кошницата и намалете температурата на 160˚С.
  • Когато програмата приключи, извадете ситото, покрийте го с втората хартиена подложка, обърнете го и го отстранете.
  • Поставете сладкиша с двете подложки отгоре и отдолу отново в кошницата на еър фрайъра (с черешите надолу, върху втората подложка ) настройте го отново на програма BAKE (ПЕЧЕНЕ), температурата на 160˚С и времето за готвене на 5 минути, за да допечете сладкиша, ако е необходимо.
  • След края на програмата извадете сладкиша да изстива върху решетка, обърнат отново с плодовете нагоре. Щом изстине до степен да можете да боравите с него, без да Ви пари, премахнете и втората хартиена подложка, за да може сладкишът да изстине напълно върху решетката, преди да го нарежете. Да Ви е сладко!
ТАГОВЕ прясно мляко, захар, череши, яйца, брашно

1 отговорa за "Рецепта за Сладкиш с череши"

  1. 5 звезди
    Сладкишът стана чудесен. За плодове избрах кайсии и замених захарта с подсладител (стевия + еритритол).

5 from 1 vote

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.