В чаша разбъркайте леко с вилица яйцето и солта, за да обедините жълтъка с белтъка.
Разбийте маслото, ванилията и захарта за 3 минути с миксер.
Добавете яйцето на 2 пъти в масления крем, при непрекъснато разбиване.
Добавете на по 3 порции млякото и брашното за кекс, като ги редувате: добавете 1/3 от млякото, разбъркайте с най-ниската скорост на миксера, добавете 1/3 от брашното... и така докато бъдат усвоени до получаване на еднороден, пухкав крем.
Изберете програма BAKE (ПЕЧЕНЕ), настройте температурата на 180˚С и времето за готвене на 45 минути.
Поставете хартиена подложка в ситото, изсипете сместа за сладкиш вътре и я позагладете.
Подредете отгоре плътно едно до друго плодовете. По желание можете да поръсите най-отгоре с 1 ч.л захар, за да получите апетитна сладка коричка.
Когато уредът сигнализира с Add food, поставете ситото върху приставката, затворете кошницата и намалете температурата на 160˚С.
Когато програмата приключи, извадете ситото, покрийте го с втората хартиена подложка, обърнете го и го отстранете.
Поставете сладкиша с двете подложки отгоре и отдолу отново в кошницата на еър фрайъра (с черешите надолу, върху втората подложка ) настройте го отново на програма BAKE (ПЕЧЕНЕ), температурата на 160˚С и времето за готвене на 5 минути, за да допечете сладкиша, ако е необходимо.
След края на програмата извадете сладкиша да изстива върху решетка, обърнат отново с плодовете нагоре. Щом изстине до степен да можете да боравите с него, без да Ви пари, премахнете и втората хартиена подложка, за да може сладкишът да изстине напълно върху решетката, преди да го нарежете. Да Ви е сладко!
Сладкишът стана чудесен. За плодове избрах кайсии и замених захарта с подсладител (стевия + еритритол).