850гр.червен бобот консерва (2 консерви), отцеден и изплакнат
850гр.домати на кубчетаот консерва (2 консерви)
170гр.доматено пюре
2ч.ч.макарони (паста)
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ).
Във вътрешния съд на Instant Pot добавете и загрейте зехтина.
След като зехтинът се нагорещи, добавете лука, чесъна, морковите и целината, и сотирайте за 3 минути или докато зеленчуците започнат да омекват.
Изключете програмата CANCEL (ОТКАЗ) и добавете бульона. С помощта на дървена лъжица деглазирайте, като отлепите покафенелите парченца от дъното на вътрешния съд. Добавете ригана, мащерката, солта, черния пипер и дафиновите листа и разбъркайте, за да се смесят.
Добавете боба, макароните и след това доматите на кубчета и доматеното пюре, но не разбърквайте (така доматите е по-малко вероятно да достигнат до дъното на съда, където могат да загорят).
Поставете капака за готвене под налягане.
Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на High Pressure (Високо налягане) и време 5 минути.
Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 10 минути, след което освободете бързо останалата пара (QR).
Instantpot.bg използва бисквитки (cookies) за правилното функциониране на сайта, за да Ви улесни в пазаруването и да предостави най-доброто преживяване. Ако продължите да използвате сайта, приемаме, че сте съгласни с това.