Зеленчукова супа минестроне с паста
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 2 с.л. зехтин екстра върджин
- 1 бр. жълт лук среден, нарязан
- 3 бр. скилидки чесън смлени
- 4 бр. морков обелени и нарязани
- 2 бр. стръка целина нарязани
- 6 ч.ч. зеленчуков бульон
- 1 ч.л. риган сушен
- 1/2 ч.л. мащерка сушена
- 1 ч.л. морска сол фина
- 1/2 ч.л.черен пипер прясно смлян
- 2 бр. дафинов лист
- 850 гр. червен боб от консерва (2 консерви), отцеден и изплакнат
- 850 гр. домати на кубчета от консерва (2 консерви)
- 170 гр. доматено пюре
- 2 ч.ч. макарони (паста)
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ).
- Във вътрешния съд на Instant Pot добавете и загрейте зехтина.
- След като зехтинът се нагорещи, добавете лука, чесъна, морковите и целината, и сотирайте за 3 минути или докато зеленчуците започнат да омекват.
- Изключете програмата CANCEL (ОТКАЗ) и добавете бульона. С помощта на дървена лъжица деглазирайте, като отлепите покафенелите парченца от дъното на вътрешния съд. Добавете ригана, мащерката, солта, черния пипер и дафиновите листа и разбъркайте, за да се смесят.
- Добавете боба, макароните и след това доматите на кубчета и доматеното пюре, но не разбърквайте (така доматите е по-малко вероятно да достигнат до дъното на съда, където могат да загорят).
- Поставете капака за готвене под налягане.
- Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на High Pressure (Високо налягане) и време 5 минути.
- Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 10 минути, след което освободете бързо останалата пара (QR).