Зелен фасул с гъби и бекон
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 4 бр. слайса бекон нарязан на парчета
- 1 бр. скилидка чесън смляна
- 220 гр. гъби печурки, нарязани
- 1 ч.ч. зеленчуков бульон
- 450 гр. зелен фасул пресен или замразен, изчистен
- 1/2 бр. лимон необходим за лимонов сок
- 1 с.л. балсамов оцет
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) и оставете вътрешният съд да загрее добре за около 2 минути. Добавете бекона, чесъна и гъбите и сотирайте/задушете за около 6 минути, докато беконът започне да покафенява.
- Изключете програмата с CANCEL (ОТКАЗ). Добавете бульона. С помощта на дървена лъжица разбъркайте и отлепете покафенелите парченца от дъното на вътрешния съд.
- Добавете зеления фасул във вътрешния съд.
- Поставете капака за готвене под налягане. Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и време 2 минути (4 минути, ако използвате замразен зелен фасул).
- Когато времето изтече освободете бързо налягането.
- Добавете лимоновия сок и балсамовия оцет и разбъркайте.
- Сервирайте топло.
Бележки
Тази рецепта не става, месото остава жилаво, недоварено и няма никъде упоменато че се слага сол.
Благодарим за обратната връзка. Коментарът Ви ще бъде взет под внимание.