Твърдо сварени яйца (по метода 5-5-5)
Оборудване
- Купа с вода с лед
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 1-12 бр. яйца на стайна температура
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Поставете решетката за готвене на пара във вътрешния съд, след което внимателно подредете отгоре яйцата (на стайна температура).
- Налейте 1 ч.ч. вода (стайна температура) във вътрешния съд.
- Поставете капака за готвене под налягане.
- Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и времето за готвене на 5 минути.
- Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 5 минути, след което освободете бързо останалата пара.
- Извадете яйцата внимателно с удобна шипка или лъжица и ги поставете в купа с ледена вода (вода с лед) за 5 минути.
- Подсушете яйцата с кухненска хартия.