Свинско с картофи
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 1 кг. свинско месо (парчета за готвене)
- 1 кг. картофи
- 50-70 мл. олио (за месото), в зависимост от тлъстината на месото
- 2 с.л. олио (за картофите)
- 100 гр. лук нарязан на дребно
- 100 гр. моркови нарязани на дребно (по желание)
- 1/2 ч.л. черен пипер смлян
- 1 ч.л. сол
- 1 бр. люта чушка цяла (ако не обичате люто, може да сложите сладка чушка)
- 1 бр. връзка магданоз за сервиране
- 300 мл. вода вряла
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) с висока настройка (степен) на температурата.
- Когато уредът загрее, във вътрешния съд на Instant Pot добавете олиото, предназначено за месото.
- Когато олиото се нагорещи, добавете парчетата месо и ги запечатайте. Ако по време на запечатването на месото прецените, че пърженето е прекалено силно, намалете степента на програмата на ниска/по-ниска.
- Когато е готово, извадете месото в чиния.
- В останалата във вътрешния съд мазнина сотирайте нарязания на дребно лук. Коригирайте степента на температурата при нужда.
- Добавете нарязаните на ситно моркови и задушете, заедно с лука.
- Спрете програмата с CANCEL (ОТКАЗ).
- Добавете врялата вода, солта и черния пипер, и деглазирайте старателно дъното на вътрешния съд с шпатула, като се уверите, че по него не са останали залепнали парченца.
- Върнете парчетата месо във вътрешния съд.
- Добавете цялата люта чушка, или цялата, но изчистена от дръжката и семките, сладка чушка.
- Поставете капака за готвене под налягане.
- Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и време 15 минути.
- През това време обелете, измийте, нарежете и пак измийте картофите. Разбъркайте ги в купа с олиото, предназначено за тях, и ги посолете.
- Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 10 минути, след което освободете бързо (ръчно) останалото налягане.
- Разбъркайте внимателно и добавете отгоре подправените картофи.
- Поставете капака за готвене под налягане.
- Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и време 10 минути.
- Когато програмата приключи, освободете налягането бързо (ръчно).
- Сервирайте като поръсите с нарязан пресен магданоз.
Първото ми готвене в Инстант пот Про крисп с тази рецепта -стана страхотно
Страхотно стана! Накрая просто сгъстих с малко нишесте. Благодаря за рецептата!😃
Това беше първото, което сготвих. Много вкусно стана. Всичко е точно в рецептата.
Бързо и много вкусно!!!
И аз смятам да пробвам с пилешко
Отлична рецепта! Става много вкусно!
Много хубава рецепта.
Много хубава рецепта.И с пилешко се получи много вкусно.