Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) с висока настройка (степен) на температурата.
Когато уредът загрее, във вътрешния съд на Instant Pot добавете олиото, предназначено за месото.
Когато олиото се нагорещи, добавете парчетата месо и ги запечатайте. Ако по време на запечатването на месото прецените, че пърженето е прекалено силно, намалете степента на програмата на ниска/по-ниска.
Когато е готово, извадете месото в чиния.
В останалата във вътрешния съд мазнина сотирайте нарязания на дребно лук. Коригирайте степента на температурата при нужда.
Добавете нарязаните на ситно моркови и задушете, заедно с лука.
Спрете програмата с CANCEL (ОТКАЗ).
Добавете врялата вода, солта и черния пипер, и деглазирайте старателно дъното на вътрешния съд с шпатула, като се уверите, че по него не са останали залепнали парченца.
Върнете парчетата месо във вътрешния съд.
Добавете цялата люта чушка, или цялата, но изчистена от дръжката и семките, сладка чушка.
Поставете капака за готвене под налягане.
Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и време 15 минути.
През това време обелете, измийте, нарежете и пак измийте картофите. Разбъркайте ги в купа с олиото, предназначено за тях, и ги посолете.
Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 10 минути, след което освободете бързо (ръчно) останалото налягане.
Разбъркайте внимателно и добавете отгоре подправените картофи.
Поставете капака за готвене под налягане.
Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и време 10 минути.
Когато програмата приключи, освободете налягането бързо (ръчно).
Сервирайте като поръсите с нарязан пресен магданоз.
Стана невероятно!
Първото ми готвене в Инстант пот Про крисп с тази рецепта -стана страхотно
Страхотно стана! Накрая просто сгъстих с малко нишесте. Благодаря за рецептата!😃
Това беше първото, което сготвих. Много вкусно стана. Всичко е точно в рецептата.
Бързо и много вкусно!!!
И аз смятам да пробвам с пилешко
Отлична рецепта! Става много вкусно!
Много хубава рецепта.
Много хубава рецепта.И с пилешко се получи много вкусно.