Пилешко роле с бекон и гъби
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 4 бр. пилешки гърди обезкостени
- 2 с.л. зехтин
- 3 с.л. масло обезсолено
- 1 бр. лук средно голям, нарязан на кубчета
- 2 бр. скилидки чесън ситно нарязани
- 1 бр. шалот малък, нарязан на кубчета
- 2 ч.ч. гъби нарязани на полумесец
- 1 ч.ч. моркови нарязани на кубчета
- 1 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 1/2 ч.ч. сметана за готвене
- 8 - 12 бр. слайса бекон ситно нарязан
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Изберете програмата SAUTE (СОТИРАНЕ). Добавете зехтина и маслото.
- След като маслото се разтопи напълно, добавете лука и го запържете за около 2 мин.
- Добавете чесъна, шалота, солта и черния пипер, и ги сотирайте, докато усетите аромата им.
- Добавете гъбите, сметаната и морковите, и ги гответе в продължение на 3 минути, като ги разбърквате постоянно.
- Натиснете CANCEL и прехвърлете получената плънка в друг съд, за да се охлади.
- Филетирайте пилешките гърди и ги отворете като пеперуда. Начукайте ги с готварски чук и ги посолете.
- Разпределете по 3 с.л. от плънката върху всяка една от пилешки гърди.
- Навийте всяко пилешко филе на руло, така че плънката да не изтича.
- Около всяко пилешко роле обвийте по 2 - 3 бр. слайса бекон и ги фиксирайте с клечки за зъби.
- Обвийте всяка пилешко роле в хартия за печене и след това в алуминиево фолио.
- Във вътрешния съд на Instant Pot добавете 2 ч.ч. вода и поставете решетката за готвене на пара. Подредете пилешки гърди върху нея и поставете капака за готвене под налягане.
- Изберете програмата PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на High Pressure (Високо налягане) и времето на 35 минути.
- Когато програмата приключи, освободете налягането бързо (ръчно).
- Извадете пилешките ролета и развийте фолиото и хартията.
- Изсипете водата от вътрешния съд, подсушето го и го върнете обратно в уреда.
- Подредете пилешките ролета в кошница за готвене с горещ въздух и поставете капака Air Fryer.
- Изберете програмата BROIL / GRILL (ПЕЧЕНЕ) и време за готвене 15 минути, след което натиснете Start.
- Когато уредът сигнализира с Turn food, обърнете пилешките ролета.
- След като програмата приключи, извадете готовите пилешки ролета и ги оставате за 10 минути, за да може месото да се отпусне, преди да сервирате.