Изберете програмата SAUTE (СОТИРАНЕ). Добавете зехтина и маслото.
След като маслото се разтопи напълно, добавете лука и го запържете за около 2 мин.
Добавете чесъна, шалота, солта и черния пипер, и ги сотирайте, докато усетите аромата им.
Добавете гъбите, сметаната и морковите, и ги гответе в продължение на 3 минути, като ги разбърквате постоянно.
Натиснете CANCEL и прехвърлете получената плънка в друг съд, за да се охлади.
Филетирайте пилешките гърди и ги отворете като пеперуда. Начукайте ги с готварски чук и ги посолете.
Разпределете по 3 с.л. от плънката върху всяка една от пилешките гърди.
Навийте всяко пилешко филе на руло, така че плънката да не изтича.
Около всяко пилешко роле обвийте по 2 - 3 бр. слайса бекон и ги фиксирайте с клечки за зъби.
Обвийте всяко пилешко роле в хартия за печене и след това в алуминиево фолио.
Във вътрешния съд на Instant Pot добавете 2 ч.ч. вода и поставете решетката за готвене на пара. Подредете пилешките гърди върху нея и поставете капака за готвене под налягане.
Изберете програмата PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на High Pressure (Високо налягане) и времето на 35 минути.
Когато програмата приключи, освободете налягането бързо (ръчно).
Извадете пилешките ролета и развийте фолиото и хартията.
Изсипете водата от вътрешния съд, подсушето го и го върнете обратно в уреда.
Подредете пилешките ролета в кошница за готвене с горещ въздух и поставете капака Air Fryer.
Изберете програмата BROIL / GRILL (ПЕЧЕНЕ) и време за готвене 15 минути, след което натиснете Start.
Когато уредът сигнализира с Turn food, обърнете пилешките ролета.
След като програмата приключи, извадете готовите пилешки ролета и ги оставате за 10 минути, за да може месото да се отпусне, преди да сервирате.