Орзо с грах, билки и лимонов зест
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 2 с.л. зехтин екстра върджин
- 400 гр. суха паста орзо
- 1/2 ч.л. морска сол
- 1 с.л. магданоз сушен
- 1 ч.л. мащерка сушена
- 1 ч.л. чесън на прах
- 1 ч.л. лимонова кора / зест сушена
- 200 гр. зелен грах половинки
- 800 мл. зеленчуков бульон или вода
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Поставете всички съставки във вътрешния съд на Instant Pot по ред.
- След като добавите бульона, разбъркайте, за да смесите всичко заедно.
- Поставете капака за готвене под налягане.
- Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на High Pressure (Високо налягане) и време 5 минути.
- Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 5 минути, след което освободете бързо останалата пара (QR).