Пюре от моркови с тахан и индийско орехче
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 2 бр. моркови нарязани на парчета
- 1/4 ч.л. индийско орехче
- 1 ч.л. тахан
- 1/2 - 1 ч.ч. вода или мляко
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Поставете решетката за готвене на пара във вътрешния съд и налейте 1 ч.ч. вода.
- В огнеупорна купа добавете нарязаните моркови с 1/3 ч.ч. вода и поставете върху решетката за готвене на пара.
- Изберете програмата PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и времето за готвене на 10 минути.
- Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 5 минути, след което освободете бързо останалото налягане.
- Добавете морковите, тахана и индийското орехче в блендер и пасирайте до гладкост, като използвате част от водата от морковите, ако е необходимо.