Питки с лимец и сирене
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 200 гр. кисело мляко
- 1 ч.л. сода
- 1 бр. яйце
- 30 гр. масло разтопено
- 250 гр. брашно от лимец
- 150 гр. сирене натрошено
- сусамово или маково семе за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- В купа смесете киселото мляко със содата и разбъркайте. Содата трябва да шупне.
- Добавете яйцето и маслото, и разбийте с помощта на бъркалка или вилица.
- Добавете брашното и замесете тесто. Тъй като става лепкаво, бъркайте с лъжица или шпатула.
- Добавете натрошеното сирене и отново разбъркайте.
- Оформете питки, като предварително навлажните ръцете си.
- Поръсете питките със семена.
- Изберете програма BAKE (ПЕЧЕНЕ), настройте температурата на 160˚С и времето за готвене на 20 минути.
- Когато уредът сигнализира с Add food, подредете питките в кошницата, като предварително я намазните или поставите перфорирана хартия за печене. Печете на партиди, ако е необходимо.
- По средата на изминалото време, обърнете питки.
- Когато програмата приключи, извадете питките и ги оставете да изстинат за кратко, преди сервиране.
Станаха невероятно вкусни !
Само увеличих времето на печене с още 8 минути !