Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Инстант Пот | Рецепта за Пилешко роле с бекон и гъби

Пилешко роле с бекон и гъби

Все още няма оценка
Instant Brands Culinary Team
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 20 мин
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 1 ч
ТИП ЯСТИЕ Основно ястие
КУХНЯ Модерна
ПОРЦИИ 4

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 4 бр. пилешки гърди обезкостени
  • 2 с.л. зехтин
  • 3 с.л. масло обезсолено
  • 1 бр. лук средно голям, нарязан на кубчета
  • 2 бр. скилидки чесън ситно нарязани
  • 1 бр. шалот малък, нарязан на кубчета
  • 2 ч.ч. гъби нарязани на полумесец
  • 1 ч.ч. моркови нарязани на кубчета
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1/2 ч.ч. сметана за готвене
  • 8 - 12 бр. слайса бекон ситно нарязан

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Изберете програмата SAUTE (СОТИРАНЕ). Добавете зехтина и маслото.
  • След като маслото се разтопи напълно, добавете лука и го запържете за около 2 мин.
  • Добавете чесъна, шалота, солта и черния пипер, и ги сотирайте, докато усетите аромата им.
  • Добавете гъбите, сметаната и морковите, и ги гответе в продължение на 3 минути, като ги разбърквате постоянно.
  • Натиснете CANCEL и прехвърлете получената плънка в друг съд, за да се охлади.
  • Филетирайте пилешките гърди и ги отворете като пеперуда. Начукайте ги с готварски чук и ги посолете.
  • Разпределете по 3 с.л. от плънката върху всяка една от пилешки гърди.
  • Навийте всяко пилешко филе на руло, така че плънката да не изтича.
  • Около всяко пилешко роле обвийте по 2 - 3 бр. слайса бекон и ги фиксирайте с клечки за зъби.
  • Обвийте всяка пилешко роле в хартия за печене и след това в алуминиево фолио.
  • Във вътрешния съд на Instant Pot добавете 2 ч.ч. вода и поставете решетката за готвене на пара. Подредете пилешки гърди върху нея и поставете капака за готвене под налягане.
  • Изберете програмата PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на High Pressure (Високо налягане) и времето на 35 минути.
  • Когато програмата приключи, освободете налягането бързо (ръчно).
  • Извадете пилешките ролета и развийте фолиото и хартията.
  • Изсипете водата от вътрешния съд, подсушето го и го върнете обратно в уреда.
  • Подредете пилешките ролета в кошница за готвене с горещ въздух и поставете капака Air Fryer.
  • Изберете програмата BROIL / GRILL (ПЕЧЕНЕ) и време за готвене 15 минути, след което натиснете Start.
  • Когато уредът сигнализира с Turn food, обърнете пилешките ролета.
  • След като програмата приключи, извадете готовите пилешки ролета и ги оставате за 10 минути, за да може месото да се отпусне, преди да сервирате.
ТАГОВЕ моркови, гъби, бекон, масло, лук, сметана, пилешки гърди, шалот

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.