Пилешко филе с италиански сос
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 680 гр. пилешки гърди обезкостени
- 1 ч.л. морска сол фина
- 1 ч.л. черен пипер смлян
- 2 с.л. зехтин екстра върджин
- 3 бр. скилидки чесън нарязан
- 1 бр. глава лук нарязан
- 225 гр. гъби кремини
- 1 ч.л. италиански микс
- 120 мл. бяло вино сухо
- 100 гр. сушени домати
- 200 гр. бейби спанак
- 2 с.л. пресен босилен накълцан
- 3 с.л. крема сирене
- 80 гр. сирене Пекорино Романо
- 1 ч.л. царевично брашно
- 1 с.л. вода
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Подсушете пилешките гърди с кухненска хартия и ги поръсете от всички страни със сол и черен пипер.
- Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на степен High (Висока) и оставете уреда да загрее.
- Добавете зехтина и го оставете да загрее за около 2 минути.
- С помощта на щипки, добавете пилешкото месо и го сотирайте по 2 минути от двете страни, докато стане леко кафяво на цвят. Извадете го и го оставете настрани.
- Добавете чесъна, лука и гъбите, и ги сотирайте за 4 минути, докато лукът започне да омеква, а гъбите да се свиват и да отделят течността си.
- Добавете италианската подправка, бялото вино и сушените домати, и разбъркайте добре, докато съставките се смесят напълно.
- С помощта на дървена лъжица деглазирайте дъното на вътрешния съд, така че да няма залепнали частици по него.
- Когато виното започне да се изпарява, добавете месото на един ред, след което изключете програмата.
- Поставете капака за готвене под налягане и настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и времето за готвене на 5 минути.
- Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 5 минути, след което освободете бързо (ръчно) останалото налягане.
- Извадете пилешкото месо и го поставете в чиния.
- Изберете отново програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) и добавете спанака и босилека. Разбъркайте и сотирайте за около 1 минута.
- Добавете двата вида сирене и гответе за още 1 минута.
- В малка купа смесете царевичното брашно и водата, и разбъркайте.
- Добавете сместта към ястието и разбърквайте в продължение на още 1 минута, докато сосът се сгъсти.
- Сервирайте пилешкото месо, като го гарнирате със зеленчуците и полеете със соса.