Пилешки кюфтенца с ябълка
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 6 бр. пилешки гърди
- 1 бр. ябълка настъргана
- 1 с.л. лимонов сок
- 1/2 бр. глава лук нарязан на кубчета
- 1 с.л. микс подправки на вкус
- 1 бр. яйце
- брашно
- масло от авокадо или кокос
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Пасирайте пилешките гърди в кухненски робот.
- Смесете ябълката с лимоновия сок.
- Смесете пилето, ябълката, лука, подправката и яйцето.
- Oт сместа оформете кюфтенца.
- Във вътрешния съд на уреда поставете решетката за готвене на пара и добавете 1 ч.ч. вода.
- Поставете кюфтенцата във форма за печене, покрийте ги с фолио и поставете върху решетката.
- Затворете капака за готвене под налягане. Изберете програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на High Pressure (Високо налягане) и настройте времето за готвене на 12 минути.
- Когато програмата приключи, освободете бързо налягането.