fbpx

Рецепта за Макарони със сирене, пармезан и чесън (Мак-енд-Чийз)

 

Макарони със сирене, пармезан и чесън (Мак-енд-Чийз)

Chop Secrets
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 5 мин.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 20 мин.
ОБЩО ВРЕМЕ 25 мин.
ТИП ЯСТИЕ Детско меню, Основно ястие
КУХНЯ Американска, Модерна
ПОРЦИИ 6

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 4 ч.ч. вода топла
  • 450 гр. паста (макарони) кончили (мидички), ротини или друга къса паста
  • 2 с.л. масло
  • 3 скилидки чесън смлени
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • 1/4 ч.л. кайен лют червен пипер
  • 1 ч.ч. кондензирано мляко неподсладено
  • 2 ч.ч. кашкавал настърган (сирене Монтерей Джак, Гауда, Едам, Чедър или друго полу-твърдо сирене, което се топи добре)
  • 1 ч.ч. пармезан настърган
  • сол на вкус
  • черен пипер прясно смлян

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Сложете водата, пастата, маслото, смления чесън, чесъна на прах и кайена във вътрешния съд на Instant Pot. Поставете капака за готвене под налягане.
  • Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на 4 минути.
  • Когато времето изтече, освободете бързо налягането.
  • В случай, че пастата не е сготвена достатъчно, използвайте функцията SAUTE (СОТИРАНЕ), за да продължите да я готвите още 2-3 минути до достигане на желаната степен на приготвяне, като разбърквате периодично.
  • Добавете кондензираното мляко и сирената, едно по едно, като разбърквате добре преди добавянето на всяка следваща съставка, докато сместа стане гъста и кремообразна.
  • Посолете на вкус.
ТАГОВЕ пармезан, паста, сирене
Умения

Публикувано на

27/10/2020