fbpx

Рецепта за Киноа пилаф

 

Киноа пилаф

Jenny Tschiesche
ТИП ЯСТИЕ Гарнитура, Основно ястие, Предястие
КУХНЯ Модерна

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 1 с.л. олио
  • 1 бр. глава лук нарязан
  • 2 бр. скилидки чесън смлени
  • 2 бр. кубчета замразен спанак
  • 1 бр. червена чушка средна, нарязана на кубчета (около 1 чаша)
  • 1 бр. жълта чушка средна, нарязана на кубчета (около 1 чаша)
  • 170 гр. киноа изплакната и отцедена
  • 1 ч.л. сол
  • 230 мл. вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Изберете програма Sauté (СОТИРАНЕ).
  • Във вътрешния съд на Instant Pot добавете олиото, лука и чесъна, и задушете докато лукът стане прозрачен.
  • Добавете зеленчуците и разбъркайте.
  • Добавете киноата, солта и водата и разбъркайте.
  • Поставете капака за готвене под налягане.
  • Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на High Pressure (Високо налягане) и време 2 минути.
  • Когато времето изтече, оставете налягането да се освободи естествено (NR).
ТАГОВЕ жълта чушка, замразен спанак, киноа, червена чушка
Умения

Публикувано на

04/02/2021