Рецепта за Запечена сьомга с червени боровинки и портокал в Air Fryer

Инстант Вортекс | Рецепта за Запечена сьомга с червени боровинки и портокал в Air Fryer

Запечена сьомга с червени боровинки и портокал в Air Fryer

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 10 мин.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 14 мин.
ТИП ЯСТИЕ Основно ястие
КУХНЯ Коледна, Модерна

Оборудване

  • Instant Vortex Air Fryer
  • Плитък съд, който да се побере в кошницата (подходящ за употреба във фурна)

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 500 гр. сьомга (1 парче)
  • 100 гр. боровинки пресни или замразени
  • 1 бр. портокал
  • 1 ч.л. соев сос (за ястие без глутен, използвайте безглутенов соев сос)
  • 1 с.л. мед
  • 1/4 ч.л. готова смесена подправка Mixed Spice (канела, кориандър, ким, индийско орехче, джинджифил, карамфил) или подправки по избор
  • черен пипер на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Нарежете портокала наполовина. Настържете кората (зест) и изцедете сока от едната половина, след което внимателно отстранете кожата и кората от другата половина и я нарежете на тънки резени.
  • Поставете боровинките в малък тиган, заедно с портокаловия сок, портокаловия зест, меда, смесената подправка и соевия сос и оставете да заври. Намалете на бавен огън да къкри, докато сокът стане гъст и лепкав.
  • Поставете сьомгата в плиткия съд и с помощта на лъжица равномерно намажете с готовия боровинков сос.
  • Покрийте отгоре с портокаловите резенчета, като ги подредите с припокриване в средата на парчето сьомга, след което подправете с черен пипер.
  • Изберете програма ROAST (ПЕЧЕНЕ), настройте температурата на 188°C и времето за готвене на 14 мин., след което натиснете Start, за да започне предварителното загряване на уреда.
  • Когато уредът сигнализира с Add Food (Добавяне на храна), поставете тавичката със сьомгата в кошницата.
  • Когато времето за готвене изтече, проверете дали сьомгата е сготвена добре, като я разрежете внимателно в най-дебелата й част.
  • Сервирайте топла или студена.
ТАГОВЕ air fryer, vortex, портокал, риба треска, соев сос, сьомга, червени боровинки
Умения

Публикувано на

27/05/2021

Изпращане на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата