Рецепта за Задушено червено зеле с портокал и ароматни подправки

 

Инстант Пот | Рецепта за Задушено червено зеле с портокал и ароматни подправки

Задушено червено зеле с портокал и ароматни подправки

Jojo @ Every Nook & Cranny
ТИП ЯСТИЕ Гарнитура, Салата
КУХНЯ Коледна

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 20 гр. масло
  • 1 ч.л. зехтин
  • 1 бр. ябълка голяма, нарязана на едро
  • 2 бр. червен лук малки глави, нарязани на ситно
  • 1 бр. звездовиден анасон
  • 1 бр. пръчка канела
  • 1/2 ч.л. бахар
  • 2 с.л. кафява захар тъмнокафява
  • 900 гр. червено зеле нарязан, с премахната сърцевина
  • 90 мл. ябълков оцет
  • портокалов зест от 1 портокал (настъргана портокалова кора)
  • 60 мл. портокалов сок

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ).
  • Поставете и загрейте маслото и зехтина във вътрешния съд на Instant Pot.
  • Добавете ябълката, лука, подправките и захарта и гответе няколко минути, докато омекнат, като често разбърквате.
  • Добавете зелето, разбъркайте добре, след което добавете и смесете оцета и портокаловия сок.
  • Спрете програмата с CANCEL (ОТКАЗ) и поставете капака за готвене под налягане.
  • Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и време 10 минути.
  • Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 10 МИН., след което освободете бързо останалата пара (QR).
  • Разбъркайте добре.
  • Сервирайте топло.
ТАГОВЕ звездовиден анасон, канела, кафява захар, червено зеле, ябълка
Умения

Публикувано на

14/12/2020

Изпращане на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата