fbpx

Рецепта за Веган къри с червена леща и кокосово мляко

 

Веган къри с червена леща и кокосово мляко

Kate Veggie Desserts
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 10 мин.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 16 мин.
ОБЩО ВРЕМЕ 22 мин.
ТИП ЯСТИЕ Основно ястие
КУХНЯ Индийска
ПОРЦИИ 4

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 2 ч.л. олио
  • 1 бр. глава лук нарязан
  • 2 бр. моркови нарязани
  • 2 бр. скилидки чесън ситно нарязани
  • 1 с.л. къри на прах (mild curry)
  • 2 ч.л. Гарам масала
  • 1/2 ч.л. чили на прах лют червен пипер (или повече - на вкус)
  • 1 ч.ч. червена леща изплакната и отцедена (около 220 гр.)
  • 2 ч.ч. вода
  • 400 гр. домати от консерва накълцани
  • 200 гр. кокосово мляко (1/2 консерва от 400 гр.)
  • 1 с.л. доматено пюре
  • 2 ч.ч. спанак нарязан (1 голяма шепа или на вкус)
  • 1/2 лимон необходим за сок

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ).
  • Във вътрешния съд на Instant Pot добавете и загрейте олиото.
  • Добавете и задушете лука и морковите за около 5 минути.
  • Добавете и разбъркайте чесън, гарам масала, къри и чили като сотирате за още 1 минута, след което изключете програмата CANCEL (ОТКАЗ).
  • Добавете и разбъркайте лещата, водата, накълцаните домати и доматеното пюре.
  • Поставете капака за готвене под налягане.
  • Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High Pressure) за време 10 минути. Обърнете внимание, че може да отнеме 10-ина минути, докато Instant Pot достигне необходимото налягане, преди да започне готвенето.
  • Когато програмата приключи, освободете бързо налягането (QR).
  • Добавете и разбъркайте кокосовото мляко, спанака и лимоновия сок, докато спанакът омекне.
  • Овкусете и подправете със сол и черен пипер и добавете още чили на прах, ако е необходимо (на вкус).
ТАГОВЕ гарам масала, домати, кокосово мляко, къри, спанак, червена леща, чили
Умения

Публикувано на

04/02/2021