
Телешко задушено (яхния)
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 1 с.л. олио или масло
- 500 гр. телешко / говеждо месо нарязано (врат, плешка и друго, подходящо за задушаване)
- 1 бр. глава лук нарязан
- 2 бр. моркови нарязани
- 4 бр. картофи нарязани
- 200 гр. гъби нарязани
- 1 с.л. доматена паста
- 1 с.л. сос Уорчестър
- 1 бр. кубче бульон телешки
- 650 мл. вода
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ).
- Във вътрешния съд на Instant Pot добавете и загрейте маслото или олиото.
- Добавете и запечатайте месото, за около 5 мин. като разбърквате от време на време.
- Добавете всички останали съставки. Кубчето бульон разтворете предварително във водата.
- Спрете програмата с CANCEL (ОТКАЗ). Поставете капака заготвене под налягане.
- Настройте програма STEW (ЗАДУШЕНО) на 35 минути.
- Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено изцяло (NR).
Съвети
За модел Instant Pot Duo Crisp + Air Fryer използвайте програма Pressure Cook.