До 80% по-малко разходи за електроенергия

Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Инстант Пот | Рецепта за Телешко задушено (яхния)

Телешко задушено (яхния)

4.62* от 13 гласа
ТИП ЯСТИЕ Основно ястие
КУХНЯ Модерна

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 1 с.л. олио или масло
  • 500 гр. телешко / говеждо месо нарязано (врат, плешка и друго, подходящо за задушаване)
  • 1 бр. глава лук нарязан
  • 2 бр. моркови нарязани
  • 4 бр. картофи нарязани
  • 200 гр. гъби нарязани
  • 1 с.л. доматена паста
  • 1 с.л. сос Уорчестър
  • 1 бр. кубче бульон телешки
  • 650 мл. вода
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ).
  • Във вътрешния съд на Instant Pot добавете и загрейте маслото или олиото.
  • Добавете и запечатайте месото, за около 5 мин. като разбърквате от време на време.
  • Добавете всички останали съставки. Кубчето бульон разтворете предварително във водата.
  • Спрете програмата с CANCEL (ОТКАЗ). Поставете капака заготвене под налягане.
  • Настройте програма STEW (ЗАДУШЕНО) на 35 минути.
  • Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено изцяло (NR).

Бележки

За модел Instant Pot Duo Crisp + Air Fryer използвайте програма Pressure Cook.
ТАГОВЕ картофи, моркови, гъби, праз лук, телешко месо, задушено

9 отговорa за "Базова рецепта за Телешко задушено (яхния)"

  1. Браво хапването е топ.
    Аз само добавих около 100-120мл. Бяло вино след като запържих месото и изчаках алкохола да се изпари също така го готвих 40 мин. Много е вкусно

    1. Здравейте, Stew (Яхния) e предварително зададенa настройка за готвене под налягане, като и без нея времето за готвене отново следва да бъде 35 минути.
      Надяваме се, че рецептата ще Ви допадне.

  2. 5 звезди
    Страхотна рецепта и след соте месото го готвих само с лук за 40 минути и после за 10 минути добавих зеленчуците.

    1. Здравейте,

      Рецептата е изпробвана и при приготвянето й не се е получил този ефект при зеленчуците. Надяваме се, че и при Вас резултатът ще е успешен,за което ще се радваме да ни споделите.

  3. 5 звезди
    Много вкусно се получи. Благодаря за рецептата ❤️

  4. 5 звезди
    Само да се внимава телешкото месо да не е говеждо. За говеждо + 10 минути.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.