fbpx

Базова рецепта за Телешко задушено (яхния)

Телешко задушено (яхния)

ТИП ЯСТИЕ Основно ястие
КУХНЯ Модерна

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 1 с.л. олио или масло
  • 500 гр. телешко / говеждо месо нарязано (врат, плешка и друго, подходящо за задушаване)
  • 1 бр. глава лук нарязан
  • 2 бр. моркови нарязани
  • 4 бр. картофи нарязани
  • 200 гр. гъби нарязани
  • 1 с.л. доматена паста
  • 1 с.л. сос Уорчестър
  • 1 бр. кубче бульон телешки
  • 650 мл. вода
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ).
  • Във вътрешния съд на Instant Pot добавете и загрейте маслото или олиото.
  • Добавете и запечатайте месото, за около 5 мин. като разбърквате от време на време.
  • Добавете всички останали съставки. Кубчето бульон разтворете предварително във водата.
  • Спрете програмата с CANCEL (ОТКАЗ). Поставете капака заготвене под налягане.
  • Настройте програма STEW (ЗАДУШЕНО) на 35 минути.
  • Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено изцяло (NR).

Съвети

За модел Instant Pot Duo Crisp + Air Fryer използвайте програма Pressure Cook.
ТАГОВЕ гъби, задушено, картофи, моркови, праз лук, телешко месо
Умения

Публикувано на

06/01/2021