Средиземноморска рибена яхния
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 2 ч.л. зехтин
- 1 бр. скилидка чесън смлян
- 1/2 ч.ч. лук ситно нарязан
- 1 бр. червена чушка нарязана на парчета около 5 см.
- 1 бр. зелена чушка нарязана на парчета около 5 см.
- 1 бр. картоф разделен на четвъртинки
- 1/2 ч.л. червен пипер пушен
- 2 ч.ч. пилешки бульон
- 240 гр. филе от риба треска
- 1 бр. консерва домати на кубчета голяма
- 1/2 ч.ч. малки скариди сварени
- резени лимон
- 1 с.л. пресен копър нарязан на ситно
- 1/4 ч.ч. пресен магданоз нарязан на ситно
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на висока степен и оставете уреда да загрее.
- Добавете зехтина, чесъна и лука, и ги сотирайте, докато омекнат (за около 3 минути).
- Добавете двата вида чушки, картофа, червения пипер, пилешкия бульон и доматите.
- Поставете херметичния капак и изберете програма STEW (ЯХНИЯ)* на висока степен и настройте времето за готвене на 5 минути.
- Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 5 минути, след което освободете бързо (ръчно) останалата пара.
- Отворете капака и добавете рибата треска.
- Отново настройте програма STEW (ЯХНИЯ) на ниска степен и времето за готвене на 8 минути.
- Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 5 минути, след което освободете бързо (ръчно) останалата пара.
- Добавете скаридите и разбъркайте. Поставете капака за 5 минути, за да могат скаридите да се затоплят.
- Сервирайте яхнията в дълбока купа, като поръсите с пресните подправки и добавите резен лимон.
Чудесно стана, ще повторим.