До 80% по-малко разходи за електроенергия

Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Инстант Пот | Рецепта за Средиземноморска рибена яхния

Средиземноморска рибена яхния

4.80* от 10 гласа
Patricia Gilroy
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 10 мин
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 20 мин
ТИП ЯСТИЕ Основно ястие
КУХНЯ Средиземноморска, Модерна
ПОРЦИИ 2

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 2 ч.л. зехтин
  • 1 бр. скилидка чесън смлян
  • 1/2 ч.ч. лук ситно нарязан
  • 1 бр. червена чушка нарязана на парчета около 5 см.
  • 1 бр. зелена чушка нарязана на парчета около 5 см.
  • 1 бр. картоф разделен на четвъртинки
  • 1/2 ч.л. червен пипер пушен
  • 2 ч.ч. пилешки бульон
  • 240 гр. филе от риба треска
  • 1 бр. консерва домати на кубчета голяма
  • 1/2 ч.ч. малки скариди сварени
  • резени лимон
  • 1 с.л. пресен копър нарязан на ситно
  • 1/4 ч.ч. пресен магданоз нарязан на ситно

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на висока степен и оставете уреда да загрее.
  • Добавете зехтина, чесъна и лука, и ги сотирайте, докато омекнат (за около 3 минути).
  • Добавете двата вида чушки, картофа, червения пипер, пилешкия бульон и доматите.
  • Поставете херметичния капак и изберете програма STEW (ЯХНИЯ)* на висока степен и настройте времето за готвене на 5 минути.
  • Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 5 минути, след което освободете бързо (ръчно) останалата пара.
  • Отворете капака и добавете рибата треска.
  • Отново настройте програма STEW (ЯХНИЯ) на ниска степен и времето за готвене на 8 минути.
  • Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 5 минути, след което освободете бързо (ръчно) останалата пара.
  • Добавете скаридите и разбъркайте. Поставете капака за 5 минути, за да могат скаридите да се затоплят.
  • Сервирайте яхнията в дълбока купа, като поръсите с пресните подправки и добавите резен лимон.

Бележки

* В случай, че уредът няма програма STEW (ЯХНИЯ), можете да изберете програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ).
** Необходимо е допълнително време за предварително загряване на уреда и за осовобождаване на налягането, които не са калкулирани в посоченото време за готвене.
ТАГОВЕ скариди, зелена чушка, картофи, червена чушка, домати, риба треска

1 отговорa за "Рецепта за Средиземноморска рибена яхния"

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.