Изберете страница

Рецепта за Спаначени рулца с кори за лазаня и доматен сос

 

Инстант Пот | Рецепта за Спаначени рулца с кори за лазаня и доматен сос

Спаначени рулца с кори за лазаня и доматен сос

Все още няма оценка
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 15 мин.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 12 мин.
ТИП ЯСТИЕ Компонент, Основно ястие, Предястие
КУХНЯ Италианска

Оборудване

  • Форма за кекс
  • Алуминиево фолио

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 400 гр. сирене Рикота
  • 200 гр. спанак нарязан
  • 140 гр. пармезан настърган (разделен на две части)
  • 4 бр. скилидки чесън смлян
  • 1 бр. яйце леко разбито
  • 375 мл. доматен сос (разделен на две части)
  • 8 бр. листа лазаня приготвени според инструкциите на опаковката
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1/4 ч.л. черен пипер
  • 250 мл. вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • В голяма купа смесете сиренето Рикота, спанака, половината от пармезана, чесъна, яйцето, солта и черния пипер, и разбъркайте добре.
  • На дъното на формата за кекс изсипете 100 гр. от доматения сос.
  • На кухненска дъска поставете предварително сварените кори за лазаня и намажете всяка една от тях с приготвената смес.
  • Навийте всяка приготвена кора по дължина и подредете рулцата във формата за кекс.
  • Изсипете останалия доматен сос върху рулата и поръсете с останалото количество от пармезана. Покрийте формата за кекс с алуминиево фолио.
  • Във вътрешния съд поставете мултифункционалната решетка и добавете водата.
  • Върху решетката поставете допълнителния съд с приготвените рулца.
  • Поставете капака за готвене под налягане и настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и времето за готвене на 12 минути.
  • Когато програмата приключи, освободете бързо (ръчно) налягането.
  • Внимателно извадете формата от вътрешния съд, отстранете фолиото и сервирайте.
ТАГОВЕ доматен сос, кори за лазаня, пармезан, сирене Рикота, спанак, чесън, яйца
Умения

Публикувано на

18/08/2022

Изпращане на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата