fbpx

Рецепта за Солен чийзкейк Капрезе (с домати и песто)

 

Солен чийзкейк Капрезе (с домати и песто)

ТИП ЯСТИЕ Предястие
КУХНЯ Модерна

Оборудване

  • Форма за торта с падащо дъно
  • Блендер

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 150 гр. гризини
  • 2 с.л. песто
  • 100 гр. масло меко
  • 400 гр. крема сирене
  • 10 бр. листа босилек нарязани
  • 4 бр. скилидки чесън нарязани
  • 3 бр. яйца
  • 20 гр. брашно
  • 1 с.л. зехтин
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус
  • 4 бр. домати единият нарязан на филийки
  • 2 с.л. доматено пюре
  • 2 гр. агар агар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Застелете с хартия за печене дъното и стените на форма за торта/чийзкейк с падащо дъно.
  • Натрошете гризините до оформянето на малки трохи.
  • В малка купа смесете натрошените гризини с маслото и пестото.
  • Изсипете получената смес във формата и оформете блат по дъното с притискане. Охладете блата в хладилник докато приготвяте крема.
  • Смесете заедно крема сиренето, накълцания босилек, чесъна, яйцата, брашното, зехтина, солта и пипера до получаването на гладка смес.
  • Изсипете крема върху блата от гризини.
  • Покрийте с фолио за печене.
  • Във вътрешния съд на Instant Pot добавете 1 чаша вода и поставете решетката за готвене на пара. Поставете чийзкейка върху решетката и сложете капака за готвене под налягане.
  • Настройте програма STEAM (ГОТВЕНЕ НА ПАРА) на 25 минути.
  • Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 10 МИН., след което освободете бързо останалата пара (QR).
  • Извадете внимателно формата и оставете да се охлади за няколко минути, след което я поставете в хладилника.
  • Разтворете агар агар в малко вода и с помощта на блендер смесете заедно с доматеното пюре и 3 домата.
  • Преместете доматената смес в тиган и оставете да къкри за около 5 мин.
  • След като доматената смес се охлади я изсипете внимателно върху чийзкейка. Поставете отгоре резенчета домат.
  • Оставете да стегне в хладилника за минимум 1 час.
ТАГОВЕ гризини, домати, крема сирене, песто, яйца
Умения

Публикувано на

04/12/2020