В голяма купа смесете сухите съставки (захарта, брашното, какаото, бакпулвера, содата и солта) и ги разбъркайте добре.
В друга купа смесете мокрите съставки: яйцата, млякото, олиото и ванилията (с изключение на водата).
Постепенно добавете сухите съставки към мокрите. Разбърквайте добре до получаване на хомогенна смес.
Добавете водата към сместа и разбъркайте добре.
Намазнете форма за торта / кекс и изсипете направената вече смес.
Добавете 1 1/2 ч.ч. вода във вътрешния съд на Instant Pot. Поставете решетката за готвене на пара и внимателно сложете формата отгоре. Поставете капака за готвене под налягане.
Изберете програмата PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на High Pressure (Високо налягане) и времето на 35 минути.
Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 10 минути, след което освободете бързо (ръчно) останалата пара.
Внимателно извадете формата от уреда и я оставете да се охлади.
крем
С помощта на миксер разбийте маслото, докато стане леко и пухкаво.
Постепенно добавете пудрата захар и разбивайте, докато се получи пухкава и гладка хомогенна смес.
Добавете какаото, сметаната, ванилията и солта. Разбийте до пълното смесване на съставките и до получаване на глазура с гладка и хомогенна текстура.
сглобяване
След като тортата е напълно охладена, внимателно я обърнете и я извадете от формата.
Разрежете тортата хоризонтално през средата и нанесете половината от шоколадовия крем върху долния блат.
Наредете ягодовите резени върху крема и поставете втората половина на тортата.
Разпределете останалата глазура върху горната част на тортата и поставете останалите ягоди в центъра.
Instantpot.bg използва бисквитки (cookies) за правилното функциониране на сайта, за да Ви улесни в пазаруването и да предостави най-доброто преживяване. Ако продължите да използвате сайта, приемаме, че сте съгласни с това.