Киноа пилаф
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 1 с.л. олио
- 1 бр. глава лук нарязан
- 2 бр. скилидки чесън смлени
- 2 бр. кубчета замразен спанак
- 1 бр. червена чушка средна, нарязана на кубчета (около 1 чаша)
- 1 бр. жълта чушка средна, нарязана на кубчета (около 1 чаша)
- 170 гр. киноа изплакната и отцедена
- 1 ч.л. сол
- 230 мл. вода
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Изберете програма Sauté (СОТИРАНЕ).
- Във вътрешния съд на Instant Pot добавете олиото, лука и чесъна, и задушете докато лукът стане прозрачен.
- Добавете зеленчуците и разбъркайте.
- Добавете киноата, солта и водата и разбъркайте.
- Поставете капака за готвене под налягане.
- Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на High Pressure (Високо налягане) и време 2 минути.
- Когато времето изтече, оставете налягането да се освободи естествено (NR).
Много вкусно! Може би бих оставила една минута повече под налягане и с малко повече вода, още 20-30 мл. Другият път ще опитам, но и така много ми хареса.
Става наистина вкусно.
Отново ще го с готвим,защото се хареса на цялото семейство.