Киноа пилаф
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 1 с.л. олио
- 1 бр. глава лук нарязан
- 2 бр. скилидки чесън смлени
- 2 бр. кубчета замразен спанак
- 1 бр. червена чушка средна, нарязана на кубчета (около 1 чаша)
- 1 бр. жълта чушка средна, нарязана на кубчета (около 1 чаша)
- 170 гр. киноа изплакната и отцедена
- 1 ч.л. сол
- 230 мл. вода
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Изберете програма Sauté (СОТИРАНЕ).
- Във вътрешния съд на Instant Pot добавете олиото, лука и чесъна, и задушете докато лукът стане прозрачен.
- Добавете зеленчуците и разбъркайте.
- Добавете киноата, солта и водата и разбъркайте.
- Поставете капака за готвене под налягане.
- Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на High Pressure (Високо налягане) и време 2 минути.
- Когато времето изтече, оставете налягането да се освободи естествено (NR).
На колко грама суров спанак се равняват тези два броя кубчета замразен такъв?
Много вкусно! Може би бих оставила една минута повече под налягане и с малко повече вода, още 20-30 мл. Другият път ще опитам, но и така много ми хареса.
Става наистина вкусно.
Отново ще го с готвим,защото се хареса на цялото семейство.