Добавете водата, микса от подправки, кубчето бульон, карамфила, сол и черен пипер във вътрешния съд на Instant Pot.
Поставете решетката за готвене на пара и пуешкото месо върху нея. Затворете капака за готвене под налягане.
Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и време според размера на месото: 1.5 кг. - 30 мин.; 2 кг. - 35 мин.; 2.5 кг. - 45 мин.
Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 15 МИН. независимо от размера на месото, след което освободете бързо останалата пара (QR).
Проверете с термометър за месо дали температурата е най-малко 75℃ в най-дебелата част, ако не - гответе месето за още няколко минути.
Когато сте готови, прехвърлете месото и соса от вътрешния съд в тава за печене.
Покрийте със слайсовете бекон.
Печете в предварително загрята фурна на 200℃ за 10-15 минути, докато беконът и горната част на пуйката станат хрупкави.
Покрийте месото с фолио и оставете да си почине, докато сте готови за сервиране.