Изберете страница

Рецепта за Понички с ябълков пълнеж

 

Инстант Пот | Рецепта за Понички с ябълков пълнеж

Понички с ябълков пълнеж

Все още няма оценка
Jess: The Culinary Cartel
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 15 мин.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 18 мин.
ТИП ЯСТИЕ Десерт, Закуска
КУХНЯ Модерна
ПОРЦИИ 4

Оборудване

  • Точилка

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

за ябълковия пълнеж

  • 3 бр. ябълки обелени и нарязани на кубчета
  • 3 с.л. вода
  • 50 гр. захар
  • 1/4 ч.л. канела
  • 1 ч.л. ванилия
  • 1 ч. л. царевично брашно

за тестото

  • 140 гр. брашно с набухвател
  • 170 гр. кисело мляко пълномаслено (5%)
  • 1/4 ч.л. сол

за поръсване и сервиране

  • 3 с.л. пудра захар
  • 1 ч.л. канела
  • 20 гр. масло
  • сладолед или карамелен топинг по избор, за сервиране

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

на ябълковия пълнеж

  • В тиган поставете ябълките, 1 с.л. вода, канелата, захарта и ванилията.
  • Похлупете тигана и гответе ябълките на силна степен, докато омекнат (за около 3-5 минути).
  • В друг съд смесете царевичното брашно и 2 с.л. вода.
  • Добавете получената каша към ябълките. Бъркайте без прекъсване за около 1 минута, докато сосът се сгъсти, след това отместете от котлона.

на тестото

  • В купа смесете брашното, киселото мляко и солта, така че да се получи меко и лепкаво тесто.
  • Оформете тестото на топка, след което го нарежете на 8 равни части.
  • Оформете всяка част на топка и разточете с точилка, така че да се получи кръг с дебелина около 0.5 см.
  • Разпределете равномерно ябълковата смес върху всяко получено парче тесто. Сгънете го и го притиснете в краищата, за да обхванете пълнежа.
  • Изберете програма BAKE (ПЕЧЕНЕ), настройте температурата на 170°C и времето за готвене на 11 минути, след което натиснете бутона Start.
  • Когато уредът сигнализира с Add food, поставете поничките в кошницата.

на сместа за поръсване

  • Докато поничките се пекат, смесете в купа пудрата захар и канелата.
  • В друга купичка разтопете маслото.
  • Когато програмата приключи, извадете поничките от кошницата и ги намажете с разстопеното масло, след което ги поръсете с пудрата захар и канелата.
  • Сервирайте поничките топли, като ги гарнирате със сладолед или карамелен топинг.
ТАГОВЕ брашно, захар, канела, кисело мляко, масло, царевично брашно, ябълки
Умения

Публикувано на

23/09/2022

Изпращане на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата