Изберете страница

Рецепта за Пилешко роле с бекон и гъби

 

Инстант Пот | Рецепта за Пилешко роле с бекон и гъби

Пилешко роле с бекон и гъби

Все още няма оценка
Instant Brands Culinary Team
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 20 мин.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 1 ч.
ТИП ЯСТИЕ Основно ястие
КУХНЯ Модерна
ПОРЦИИ 4

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 4 бр. пилешки гърди обезкостени
  • 2 с.л. зехтин
  • 3 с.л. масло обезсолено
  • 1 бр. лук средно голям, нарязан на кубчета
  • 2 бр. скилидки чесън ситно нарязани
  • 1 бр. шалот малък, нарязан на кубчета
  • 2 ч.ч. гъби нарязани на полумесец
  • 1 ч.ч. моркови нарязани на кубчета
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1/2 ч.ч. сметана за готвене
  • 8 - 12 бр. слайса бекон ситно нарязан

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Изберете програмата SAUTE (СОТИРАНЕ). Добавете зехтина и маслото.
  • След като маслото се разтопи напълно, добавете лука и го запържете за около 2 мин.
  • Добавете чесъна, шалота, солта и черния пипер, и ги сотирайте, докато усетите аромата им.
  • Добавете гъбите, сметаната и морковите, и ги гответе в продължение на 3 минути, като ги разбърквате постоянно.
  • Натиснете CANCEL и прехвърлете получената плънка в друг съд, за да се охлади.
  • Филетирайте пилешките гърди и ги отворете като пеперуда. Начукайте ги с готварски чук и ги посолете.
  • Разпределете по 3 с.л. от плънката върху всяка една от пилешки гърди.
  • Навийте всяко пилешко филе на руло, така че плънката да не изтича.
  • Около всяко пилешко роле обвийте по 2 - 3 бр. слайса бекон и ги фиксирайте с клечки за зъби.
  • Обвийте всяка пилешко роле в хартия за печене и след това в алуминиево фолио.
  • Във вътрешния съд на Instant Pot добавете 2 ч.ч. вода и поставете решетката за готвене на пара. Подредете пилешки гърди върху нея и поставете капака за готвене под налягане.
  • Изберете програмата PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на High Pressure (Високо налягане) и времето на 35 минути.
  • Когато програмата приключи, освободете налягането бързо (ръчно).
  • Извадете пилешките ролета и развийте фолиото и хартията.
  • Изсипете водата от вътрешния съд, подсушето го и го върнете обратно в уреда.
  • Подредете пилешките ролета в кошница за готвене с горещ въздух и поставете капака Air Fryer.
  • Изберете програмата BROIL / GRILL (ПЕЧЕНЕ) и време за готвене 15 минути, след което натиснете Start.
  • Когато уредът сигнализира с Turn food, обърнете пилешките ролета.
  • След като програмата приключи, извадете готовите пилешки ролета и ги оставате за 10 минути, за да може месото да се отпусне, преди да сервирате.
ТАГОВЕ бекон, гъби, лук, масло, моркови, пилешки гърди, сметана, шалот
Умения

Публикувано на

22/03/2022

Изпращане на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата