Изберете страница

Рецепта за Миди с домати и бяло вино

 

Инстант Пот | Рецепта за Миди с домати и бяло вино

Миди с домати и бяло вино

Все още няма оценка
Coco Morante
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 5 мин.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 12 мин.
ТИП ЯСТИЕ Компонент, Основно ястие, Предястие
ПОРЦИИ 2

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 1 с.л. зехтин екстра върджин
  • 1 с.л. масло обезсолено (или зехтин екстра върджин)
  • 1 бр. шалот смлян
  • 3 бр. скилидки чесън смлян
  • 3/4 ч.ч. чери домати нарязани на четвъртинки
  • 1/2 ч.л. мащерка сушена
  • 1/4 ч.л. морска сол фина
  • 1/2 ч.ч. бяло вино сухо
  • 1 ч.ч. морски дарове (или рибен бульон)
  • 1 кг. миди в черупката почистени
  • 1 с.л. магданоз пресен
  • пълнозърнест хляб препечен (за сервиране)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на степен High (Висока) и оставете уреда да загрее.
  • Добавете зехтина, маслото, шалота и чесъна. Сотирайте за 4 минути, докато шалотът омекне и чесънът леко промени цвета си.
  • Добавете мащерката, чери доматите, солта и сотирайте за още 2 минути.
  • Добавете бялото вино и го оставете да покъкри за около 3 минути, докато течността се редуцира.
  • Добавете бульона и го оставете да покъкри.
  • Добавете мидите и ги разбъркайте добре, така че да се покрият със соса.
  • Поставете капака за готвене под налягане.
  • Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Ниско налягане (Low) и времето за готвене на 2 минути.
  • Когато програмата приключи, освободете бързо (ръчно) налягането.
  • Извадете мидите, чийто черупки са се отворили и ги поставете в дълбока чиния. Полейте със соса, поръсете с магданоз и сервирайте заедно с препечените филийки.
ТАГОВЕ бяло вино, масло, миди, чери домати, чесън, шалот
Умения

Публикувано на

21/10/2022

Изпращане на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата