fbpx

Рецепта за Хумус с мисо паста и сусамово масло

 

Хумус с мисо паста и сусамово масло

Coco Morante
ТИП ЯСТИЕ Гарнитура, Дип
КУХНЯ Модерна
ПОРЦИИ 8

Оборудване

  • гевгир
  • кухненски робот

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 170 гр. нахут сушен (накисване за 10-12 часа)
  • 1 ч.л. морска сол фина
  • 3 с.л. мисо паста бяла
  • 1 с.л. сусамово масло тъмно/препечено (плюс още за сервиране)
  • 1 с.л. масло от авокадо студено пресовано
  • 3 с.л. лимонов сок прясно изцеден
  • 1 ч.л. сусам препечен, за сервиране

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Във вътрешния съд на Instant Pot добавете водата, нахута и солта. Поставете капака за готвене под налягане.
  • Настройте програма BEAN/CHILI (БОБ/ЧИЛИ) или PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на High Pressure (Високо налягане) и време 15 минути. След това изберете функцията DELAY START (ОТЛОЖЕН СТАРТ) и задайте време от 10-12 часа. Когато времето за накисване приключи, имайте предвид, че ще отнеме около 15 минути докато Instant Pot достигне необходимото налягане, преди да започне готвенето.
  • Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено изцяло (това ще отнеме около 25 минути).
  • Поставете гевгир в голяма купа. Отцедете нахута, като запазите течността (аквафаба) в купата.
  • Прехвърлете топлия отцеден нахут в кухненски робот. Добавете 1/2 чаша от запазената течност (аквафаба), мисо паста, сусамово и авокадово масло, лимонов сок. Разбийте със средна скорост за 2 до 3 минути, докато сместа стане гладка и кремообразна.
  • Сервирайте хумуса топъл или със стайна температура. Поръсете със сусам и няколко капки сусамово масло.

Съвети

Ако няма да се консумира веднага, оставете хумуса да се охлади до стайна температура и го съхранявайте в херметически затворен съд в хладилника.
ТАГОВЕ мисо паста, нахут, сусамово масло
Умения

Публикувано на

04/02/2021