Хляб в комбиниран мултикукър
Оборудване
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 400-450 гр. брашно (зависи от брашното)
- 250 мл. вода
- 5 гр. сух мая (2 ч.л.)
- 1 ч.л. сол
- 2 с.л. олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- В дълбока купа смесете всички съставки и замесете тестото. То не трябва да лепне по ръцете Ви.
- Добавете 150-200 мл. топла вода на дъното на вътрешния съд и поставете купата в уреда (тя трябва да е с подходящ размер, който да се побира във вътрешния съд).
- Включете програма KEEP WARM (ПОДДЪРЖАНЕ НА ТОПЛА ХРАНА) и оставете тестото да втаса за около 50 минути, докато удвои обема си.
- Преместете тестото на кухненския плот и го оформете като питка.
- Поставете го в кошница за готвене на пара или друг подобен допълнителен съд, върху хартия за печене.
- Поставете кошницата с тестото в уреда и го оставете да втаса отново за около 30 минути (без да премахвате водата от предишното втасване). Дъното на кошницата не трябва да докосва водата.
- Настройте програма STEAM (ПАРА) и времето за готвене на 3 минути.
- Когато програмата приключи, освободете бързо налягането.
- Поставете/затворете капака air fryer и изберете програма BAKE (ПЕЧЕНЕ), настройте температурата на 185˚С и времето за готвене на 20 минути. Когато зададеното време изтече, включете отново програмата на 170˚С и време за готвене на 40 минути.
- Когато програмата приключи, извадете кошницата с готовия хляб и го оставете да се охлади напълно, преди да го извадите от нея.
Имам мултикукър дуо пюс, той може ли да пече хляб на програма кейк?
Тази програма не може ефективно да пече, запича и дехидратира. Програмата е подходяща за приготвяне на влажни десерти (бананов хляб, брауни), блатове за торти, без да се образува коричка.
Благодаря 🙂
Ако има останала вода на дъното на съда, може ли да се ползва капака за запичане.
Здравейте,
Да, дори и да има останала вода на дъното на съда, капакът air fryer може да се използва.