Рецепта за Греяно вино

 

Инстант Пот | Рецепта за Греяно вино

Греяно вино

Meals in a Jar Cookbook by Pamela Ellgen
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 5 мин.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 1 мин.
ОБЩО ВРЕМЕ 6 мин.
ТИП ЯСТИЕ Напитки
КУХНЯ Коледна
ПОРЦИИ 8

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 2 бр. бутилки червено вино
  • 120 гр. захар кристална
  • 2 бр. пръчки канела цели
  • 60 гр. дехидратирани ябълки
  • 6 бр. карамфил зърна (5-7 бр.)
  • 3 бр. звездовиден анасон
  • 2 ч.л. портокалов зест (сушена портокалова кора, настъргана)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Поставете всички сухи съставки във вътрешния съд на Instant Pot.
  • Добавете червеното вино и разбъркайте.
  • Поставете капака за готвене под налягане. Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и време 1 минута.
  • Когато времето изтече изключете програма Keep Warm с CANCEL (ОТКАЗ). Изключете уреда от контакта.
  • Освободете бързо налягането, като използвате метода с няколко кратки изпускания.
  • Сервирайте топло.

Съвети

Съвет за безопасност: Бъдете внимателни, докато освобождавате налягането, тъй като парата ще съдържа изпарен алкохол. Уверете се, че наблизо няма източник на горене.
Алтернативен метод: Можете да приготвите  греяно вино и като използвате функцията SLOW COOK (БАВНО ГОТВЕНЕ) за 2 часа.
ТАГОВЕ анасон, канела, карамфил, портокал, червено вино, ябълка
Умения

Публикувано на

04/12/2020

Изпращане на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата