Глазирано тофу с броколи
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за глазурата
- 60 мл. соев сос
- 40 гр. кафява захар
- 1 бр. скилидка чесън настърган
- 2 с.л. пикантен сос срирача или друг по избор
- 2 с.л. оризов оцет
за тофуто
- 280 гр. тофу готово за готвене
- 40 гр. царевично брашно
- 2 ч.л. чесън на прах
- 200 гр. броколи
- 1 ч.л. сол
- зехтин
- сварен жасминов ориз за гарнитура
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- В тенджера смесете съставките за глазиране, с изключение на оризовия оцет. Сотирайте на котлон до сгъстяване на течността.
- Добавете оризовия оцет и разбъркайте.
- Нарежете тофуто на 4 правоъгълни парчета и направете леки резки на всяко парче.
- Намажете парчетата тофу със зехтин.
- В купа смесете царевичното брашно, чесъна на прах и солта.
- Оваляйте парчетата тофу в сместа, докато се покрият добре.
- Поставете двата вида храна в отделните зони/кошници и ги поръсете със сол и зехтин.
- За приготвяне на броколите: Изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ), настройте температурата на 205˚С и времето за готвене на 5 минути.
- За приготвяне на тофуто: Изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ), настройте температурата на 200˚С и времето за готвене на 20 минути.
- Изберете функцията SyncFinish*, ако желаете двете храни да бъдат готови по едно и също време.
- Когато уредът сигнализира с Turn food, обърнете тофуто.
- Когато програмата приключи, намажете тофуто с глазурата.
- Сервирайте, като добавите крехките броколи, глазираното тофу и сварения ориз. Ако е необходимо, полейте допълнително с глазура.