Изберете страница

Рецепта за Чесново суфле с микс от сирена

 

Инстант Пот | Рецепта за Чесново суфле с микс от сирена

Чесново суфле с микс от сирена

5* от 3 гласа
The Culinary Cartel
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 15 мин.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 35 мин.
ТИП ЯСТИЕ Компонент, Пикник, Предястие
КУХНЯ Модерна

Оборудване

  • 4 бр. купички за печене (керамични или друг вид, с диаметър около 8 см.)
  • Алуминиево фолио

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 1 бр. глава чесън малка
  • 1 с.л. магданоз накълцан
  • 80 гр. масло разтопено
  • олио на вкус
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1/2 бр. бял хляб голям, нарязан на филийки

за микса от сирена

  • 170 гр. топено сирене (напр. чедър, ементал, гауда)
  • 80 гр. моцарела настъргана
  • 120 гр. крема сирене
  • 1 ч.л. дижонска горчица
  • 1/2 ч.л. червен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Почистете главата чесън, като отстраните горната (изсъхналата) й част и я поставете в алуминиево фолио.
  • Овкусете чесъна с олио, сол и черен пипер и го увийте във фолиото.
  • Изберете програмата AIR FRY(ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ) и настройте температурата на 190° C и времето за готвене на 15 минути.
  • Когато уредът сигнализира с Add food, поставете чесъна в кошницата.
  • Когато програмата приключи, чесънът трябва да бъде златист, мек и кремообразен. Ако е необходимо, го върнете в уреда за още 5 минути.
  • Докато чесъна се приготвя, подгответе хляба. С помощта на форма за сладки или нож изрежете кръг с диаметър около 6-8 см.
  • След това изрежете втори, по-малък кръг.
  • Като използвате друга филия хляб, изрежете дълъг правоъгълник, достатъчно широк и достатъчно дълъг, за да покрие изцяло стените на купичката. (Тези 3 парчета нарязан хляб ще оформят външната обвивка на суфлето. Повторете тази стъпка на рязане за всички купички).
  • Когато чесънът е готов, го извадете от фолиото и го изсипете в купичка.
  • Към чесъна добавете маслото, магданоза, сол и черен пипер на вкус, и разбъркайте добре.
  • В друга купа смесете сирената, които сте избрали, крема сиренето, горчицата и червения пипер.
  • Намажете с чесновото масло всяко от изрязаните парчета хляб от едната страна.
  • Поставете по-големия кръг в малка купичка с намазаната страна надолу, към дъното й.
  • Поставете правоъгълника от вътрешната страна на купичката, около стените й.
  • Леко притиснете хляба там, където двете части се съединяват, така че да се запечатат.
  • Напълнете приготвената купичка с микса от сирена, оставяйки малко пространство за капачето.
  • Поставете капачето и го притиснете леко, за да се запечатат двете части на хляба.
  • Покрийте купичките с алуминиево фолио и пробийте малки дупчици с клечка, за да излиза парата.
  • Повторете стъпките за всички купички.
  • Изберете програмата AIR FRY(ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ) и настройте температурата на 175°C и времето за готвене на 20 минути.
  • Когато уредът сигнализира с Add food, подредете купичките в кошницата.
  • 5 минути преди края на програмата, отстранете фолиото на купичките, за да придобият златиста коричка.
  • Когато програмата приключи, извадете купичките и ги оставете за няколко минути да си „починат“.
  • Извадете съдържанието на купичките, като ги обърнете към чиния и се насладете на хрупкаво чесново суфле с микс от сирена.
ТАГОВЕ бял хляб, дижонска горчица, крема сирене, магданоз, масло, моцарела, топено сирене, чесън
Умения

Публикувано на

04/10/2022

1 Коментар

  1. Йоана Хаджийска

    5 stars
    Изключително сполучлива рецепта, много вкусно и интересно предложение, всички вкъщи останаха очаровани от вкуса и не стигнаха 🙂

    Отговор

Изпращане на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата