Изберете страница

Рецепта за Бургер с пиле Катсу

 

Инстант Пот | Рецепта за Бургер с пиле Катсу

Бургер с пиле Катсу

5* от 1 глас
Instant Brands Culinary Team
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 5 мин.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 12 мин.
ТИП ЯСТИЕ Основно ястие, Пикник, Снак
КУХНЯ Азиатска
ПОРЦИИ 2

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

За панираното пиле

  • 2 бр. пилешки гърди леко начукани
  • 40 гр. брашно
  • 1 бр. яйце леко разбито
  • 120 гр. панко (или галета)
  • 1 ч.л. вода
  • 1 с.л. олио (за намазняване)

За окомплектоване на бургера

  • 100 гр. зеле ситно нарязано
  • 3 с.л. майонеза
  • 1/2 бр. скилидка чесън накълцан
  • 1 ч.л. червен пипер на люспи
  • 2 бр. питка бриош (за бургери)
  • сол и черен пипер на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Овкусете пилешките гърди от двете страни със сол и черен пипер.
  • В дълбока чиния поставете брашното, като му добавите малко сол и черен пипер.
  • В друга чиния смесете яйцето и водата.
  • В трета чиния поставете галетата.
  • Потопете пилешкото месо последователно в брашното, разбитото яйце, след което внимателно го оваляйте в галетата, така че да се покрие изцяло.
  • Изберете програма AIR FRY(ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ) и настройте температурата на 190°C и времето за готвене на 12 минути.
  • Когато уредът сигнализира с Add food, поставете пилешките гърди в предварително намазнената кошница на уреда.
  • Когато уредът сигнализира с Turn food, обърнете пилешкото месо.
  • Докато месото се приготвя, направете зелевата салата. В купа смесете зелето, майонезата, червения пипер, чесъна, сол и пипер на вкус.
  • Разрежете питката на две части и намажете всяка от тях с майонеза.
  • Окомплектовайте бургера, като добавите пилето и зелевата салата.
ТАГОВЕ брашно, зеле, майонеза, панко, пилешки гърди, питка бриош, чесън, яйца
Умения

Публикувано на

30/08/2022

1 Коментар

  1. Tinka Gicheva

    5 stars
    много ми хареса ,че бургер може да бъде здравословен и в същото време вкусен

    Отговор

Изпращане на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата