Борш с цвекло
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 2 с.л. олио
- 1 бр. глава лук нарязан на кубчета
- 3 бр. скилидки чесън смлян
- 1/4 ч.ч. доматено пюре
- 1 1/2 ч.ч. домати намачкани
- 1.25 л. зеленчуков бульон
- 3 ч.ч. зеле настъргано
- 3 бр. глави цвекло средно големи, обелени и нарязани на кубчета
- 2-3 бр. моркови обелени и нарязани на кубчета
- 1-2 бр. картофи обелени и нарязани на кубчета
- 1 с.л. захар
- 2 с.л. ябълков оцет или лимонов сок
- 2 бр. дафинови листа
- 1 с.л. сол
- 3 с.л. пресен копър нарязан на ситно
- 3/4 ч.ч. заквасена сметана за сервиране
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на степен High (Висока) и оставете уреда да загрее.
- Добавете олиото и лука, и сотирайте за 3-4 минути, докато лукът омекне.
- Добавете чесъна и гответе още 1 минута.
- Добавете доматеното пюре и разбъркайте добре. След около 1 минута изключете програмата.
- Добавете намачканите домати и зеленчуковия бульон. Разбъркайте добре, за да отстраните всички полепнали частици по дъното на вътрешния съд (ако има такива).
- Добавете зелето, цвеклото, морковите, картофите, захарта, оцета, дафиновите листа и солта.
- Поставете капака за готвене под налягане и настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и времето за готвене на 20 минути.
- Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 10 минути, след което освободете бързо (ръчно) останалата пара.
- Отворете капака, премахнете дафиновите листа и поръсете с пресния копър. Добавете сол, ако е необходимо.
- Сервирайте със заквасена сметана.
Става чудна супа, тъкмо я почвам пак :))
Изглежда интересна!