Изберете страница

Рецепта за Бавно готвено пушено свинско месо с бира

 

Инстант Пот | Рецепта за Бавно готвено пушено свинско месо с бира

Бавно готвено пушено свинско месо с бира

Все още няма оценка
Instant Brands Culinary Team
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 10 мин.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 8 ч. 30 мин.
ТИП ЯСТИЕ Основно ястие
КУХНЯ Американска
ПОРЦИИ 8

Оборудване

  • Кухненска връв, подходяща за месо

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 1.4 кг. свинска плешка обезкостена
  • 1 1/2 с.л. пушен червен пипер
  • 1 1/2 с.л. кафява захар
  • 1 1/2 ч.л. чесън на прах
  • 1 ч.л. листа от мащерка сушени
  • 1 1/2 с.л. сол
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 3 с.л. зехтин
  • 1 бр. лук ситно нарязан
  • 1 с.л. течен пушек
  • 2 1/4 ч.ч. бира
  • 1/4 ч.ч. вода
  • 1/4 ч.ч. царевично нишесте

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Поставете свинската плешка върху кухненска дъска и я подсушете с хартия.
  • В купа смесете пушения червен пипер, кафявата захар, чесъна на прах, мащерката, солта и черния пипер.
  • Нанесете равномерно микса от подправки върху свинската плешка.
  • Поставете кухненската връв под месото и го завържете на 2-3 места по неговата дължината.
  • Изберете програма SAUTE (СОТИРАНЕ).
  • Във вътрешния съд добавете зехтина.
  • След като зехтинът загрее, добавете свинското месо и го запечатайте от всяка страна до получаване на кафеникав загар. Извадете месото и го оставете настрани.
  • Във вътрешния съд добавете лука и запържете, докато омекне, за около 2-3 минути.
  • Добавете течния пушек и бирата. Деглазирайте старателно дъното на вътрешния съд с шпатула, като се уверите, че по него не са останали залепнали парченца.
  • Поставете отново свинското месо във вътрешния съд.
  • Поставете капака за готвене под налягане.
  • Изберете програма SLOW COOK (БАВНО ГОТВЕНЕ) на LESS (НИСКО) и време за готвене 8 часа, и натиснете Start.
  • Когато програмата приключи, внимателно отворете капака на уреда.
  • Извадете свинската плешка от вътрешния съд и премахнете връвта. Нарежете месото и го покрийте с фолио. Оставете да почине за около 10 минути.

за гарнитурата

  • Изберете програма SAUTE (СОТИРАНЕ).
  • Във вътрешния съд към бирената течност, в която се е готвило месото, добавете водата и царевичното нишесте. Гответе в продължение на 15 минути или до сгъстяване.
  • Овкусете със сол и черен пипер и сервирайте заедно със свинското месо.

Бележки

Течният пушек е подправка, която се предлаглага в по-големите хранителни магазини.
ТАГОВЕ бира, кафява захар, свинска плешка, течен пушек, царевично нишесте
Умения

Публикувано на

01/04/2022

Изпращане на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата