До 80% по-малко разходи за електроенергия

Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Инстант Пот | Рецепта за Бавно готвено пушено свинско месо с бира

Бавно готвено пушено свинско месо с бира

4.70* от 10 гласа
Instant Brands Culinary Team
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 10 мин
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 8 часове 30 мин
ТИП ЯСТИЕ Основно ястие
КУХНЯ Американска
ПОРЦИИ 8

Оборудване

  • Кухненска връв, подходяща за месо

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 1.4 кг. свинска плешка обезкостена
  • 1 1/2 с.л. пушен червен пипер
  • 1 1/2 с.л. кафява захар
  • 1 1/2 ч.л. чесън на прах
  • 1 ч.л. листа от мащерка сушени
  • 1 1/2 ч.л. сол
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 3 с.л. зехтин
  • 1 бр. лук ситно нарязан
  • 1 с.л. течен пушек
  • 2 1/4 ч.ч. бира
  • 1/4 ч.ч. вода
  • 1/4 ч.ч. царевично нишесте

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Поставете свинската плешка върху кухненска дъска и я подсушете с хартия.
  • В купа смесете пушения червен пипер, кафявата захар, чесъна на прах, мащерката, солта и черния пипер.
  • Нанесете равномерно микса от подправки върху свинската плешка.
  • Поставете кухненската връв под месото и го завържете на 2-3 места по неговата дължината.
  • Изберете програма SAUTE (СОТИРАНЕ).
  • Във вътрешния съд добавете зехтина.
  • След като зехтинът загрее, добавете свинското месо и го запечатайте от всяка страна до получаване на кафеникав загар. Извадете месото и го оставете настрани.
  • Във вътрешния съд добавете лука и запържете, докато омекне, за около 2-3 минути.
  • Добавете течния пушек и бирата. Деглазирайте старателно дъното на вътрешния съд с шпатула, като се уверите, че по него не са останали залепнали парченца.
  • Поставете отново свинското месо във вътрешния съд.
  • Поставете капака за готвене под налягане.
  • Изберете програма SLOW COOK (БАВНО ГОТВЕНЕ) на LESS (НИСКО) и време за готвене 8 часа, и натиснете Start.
  • Когато програмата приключи, внимателно отворете капака на уреда.
  • Извадете свинската плешка от вътрешния съд и премахнете връвта. Нарежете месото и го покрийте с фолио. Оставете да почине за около 10 минути.

за гарнитурата

  • Изберете програма SAUTE (СОТИРАНЕ).
  • Във вътрешния съд към бирената течност, в която се е готвило месото, добавете водата и царевичното нишесте. Гответе в продължение на 15 минути или до сгъстяване.
  • Овкусете със сол и черен пипер и сервирайте заедно със свинското месо.

Бележки

Течният пушек е подправка, която се предлаглага в по-големите хранителни магазини.
ТАГОВЕ кафява захар, свинска плешка, течен пушек, бира, царевично нишесте

4 отговорa за "Рецепта за Бавно готвено пушено свинско месо с бира"

  1. 5 звезди
    Уникално крехко и сочно месце се получи. Благодаря за рецептата ❤️❤️❤️

  2. Здравейте!

    Не слагам оценка, защото не е коректно, но мисля, че заслужава 5 звезди!
    Правих подобна рецепта /собствено творчество/ в ИП Про+ЕФ, но джолан с кожа и се получи отлично за 7 часа, с едно обръщане!
    Не уточнавяте обаче, клапана дали да е на Seal или на Vent, както е по инструкция!
    Моля, да го поясните, за да зная за следващ път!

  3. 4 звезди
    Много добра рецепта, но според мен има грешка в количеството сол и трябва да е 1,5 чаена лъжичка, а не супена. Без да се замисля следвах рецептата, получи се топящо се в устата свинско със сос с точната гъстота, но доста солен за нашия вкус, следващият път ще я намаля драстично.

    1. Здравейте,

      Багодарим за изпратената обратна връзка и се радваме, че рецептата Ви е харесала.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.