Изберете страница

Рецепта за Великденски бисквити

 

Инстант Пот | Рецепта за Великденски бисквити

Великденски бисквити

Все още няма оценка
Instant Brands Culinary Team
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 15 мин.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 8 мин.
ОБЩО ВРЕМЕ 48 мин.
ТИП ЯСТИЕ Десерт, Детско меню, Закуска, Пикник
КУХНЯ Американска, ВЕЛИКДЕНСКА
ПОРЦИИ 26 бр. бисквити

Оборудване

  • формички за бисквити - яйце или зайче
  • кухненско стреч фолио
  • хартия за печене

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 2 ч.ч. универсално брашно + допълнително за разточване и изрязване
  • 1/2 ч.л. бакпулвер
  • 1/4 ч.л. сол
  • 1 бр. голямо яйце
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 8 с.л. обезсолено масло със стайна температура
  • 1 ч.ч. захар на кристали

По желание:

  • бяла или цветна глазура, бонбони и пръчици за декорация

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • В голяма купа смесете брашното, бакпулвера и солта.
  • В друга купа, с помощта на миксер, разбийте маслото и захарта на средна скорост, до получаване на лека и пухкава текстура.
  • Добавете яйцето и ванилията, и разбъркайте.
  • Към получената смес прибавете тази с брашното и разбийте с миксер на ниска скорост до пълното смесване на всички съставки.
  • От полученото тесто оформете топка и го увийте в стреч фолио.
  • Поставете тестото във фризер и го оставете да почине за 20 минути.
  • Когато времето изтече, извадете тестото от хладилника и го оставете за 5 минути на стайна температура, за да се темперира.
  • На леко набрашнена повърхност разточете тестото, докато стане с дебелина около 6-7 мм.
  • С помощта на избраните формички изрежете бисквитите.
  • Изберете програма BAKE (ПЕЧЕНЕ), настройте температурата на 180˚С и времето за готвене на 8 минути.
  • Когато уредът сигнализира с Add food, поставете хартията за печене и подредете изрязаните бисквити, като оставяте разстояние около 2,5 см. между всяка.
  • Когато програмата приключи, извадете готовите бисквити и ги поставете върху решетка, за да изстинат напълно.
  • По желание: украсете бисквитите с декорация.
ТАГОВЕ бакпулвер, брашно, захар, масло, яйца
Умения

Публикувано на

13/04/2022

Изпращане на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата