Информация за кампанията Black Friday - вижте ТУК

Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Инстант Пот | Рецепта за Тесто за Йоркширкска тортила

Тесто за Йоркширкска тортила

5* от 1 глас
The Culinary Cartel
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 10 мин
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 8 мин
За втасване 30 мин
ТИП ЯСТИЕ Закуска, Снак, Пикник, Компонент
ПОРЦИИ 2

Оборудване

  • Форма за кекс

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 90 гр. брашно
  • щипка сол
  • 20 мл. вода
  • 2 бр. яйца
  • 80 мл. прясно мляко пълномаслено
  • 2 гр. див лук пресен, ситно нарязан
  • олио за намазняване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • В купа смесете брашното и солта, и направете кладенче в средата.
  • Добавете водата, яйцата и млякото, и замесете тестото, докато стане гладко.
  • Добавете дивия лук и омесете отново.
  • Оставете тестото да „почине“ за няколко часа в хладилник.
  • Извадете тестото на стайна температура 30 минути преди да започнете готвенето.
  • Намазнете дъното на формата за кекс и поставете половината от тестото в нея.
  • Изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ), настройте температурата на 205°C и времето за готвене на 8 минути, след което натиснете Start.
  • Когато уредът сигнализира с Add food, поставете допълнителния съд в кошницата.
  • Печете тестото, докато бухне и придобие златист загар.
  • След като програмата приключи, извадете тортилата от съда.
  • Намазнете отново дъното на формата за кекс и поставете останалото тесто в нея. Повторете стъпки от 7 до 9.

Бележки

За пълнежа на тортилата може да използвате съставки по желание. 
Възможни варианти: 
  • Изпечено телешко месо, хрян, печени (хрупкави) картофи, зелени зеленчуци ( в рецептата са използвани брюкселско зеле и сотирани зеленчуци), горчица.
  • Сотирани гъби или печени ядки, хрупкав нахут (приготвен в Instant Vortex за 6 мин. на 205°С), печени картофи, печен орех, сос по избор (подходящи са бял сос и салца).
Съвети за втасване:
  • Оставянето на тестото "да почине" спомага за бухването му, както и за по-добрия вкус и перфектния краен резултат. Стремете се да осигурите време за почивка поне няколко часа, или по възможност 3 дни.
  • Можете да изберете между студено втасване или втасване на стайна темепратура. Студеното втасване придава едновременно пухкавост и плътност на тестото, а това на стайна температура - хрупкавост и пухкавост. 
ТАГОВЕ яйца, брашно, прясно мляко, олио, див лук
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.