Пилешки бульон
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 1 бр. цяло пиле почистено и разфасовано
- 1 бр. глава лук
- 1 бр. морков голям
- 1 бр. връзка праз лук
- 1 с.л. ябълков оцет
- 1 бр. дафинов лист или стрък мащерка
- 10 бр. зърна черен пипер
- вода
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Почистете всички продукти и ги поставете във вътрешния съд.
- Покрийте съставките с вода, докато се потопят изцяло, но без да превишавате максималната линия за пъленене на съда
- Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и времето за готвене на 2 часа. Можете да .увеличите времето на 4 часа за получаване на по-желатинов бульон (подобен на костен).
- Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено.
- Прецедете бульона и отстранете твърдите съставки.
- По желание, за по-концентрирана течност редуцирайте бульона на програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) за няколко минути.
- Съхранявайте бульона в херемтически затворен съд в хладилник за 3-4 дни или във фризер – до 3 месеца.