fbpx

Рецепта за Пуканки

 

Пуканки

ТИП ЯСТИЕ Снак
КУХНЯ Коледна, Модерна

Оборудване

  • Стъклен капак

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 2 с.л. кокосово масло
  • 100 гр. царевица за пукане
  • 25 гр. масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) с настройка на температурата на More (Повече).
  • Във вътрешния съд на Instant Pot добавете 2 супени лъжици кокосово масло и оставете да се разтопи напълно. С помощта на шпатула разнесете маслото, така че да покрие основата навсякъде.
  • Добавете няколко зрънца царевица за тест и изчакайте, докато започнат да се пукат.
  • След това добавете останалата царевица на равномерен слой.
  • Поставете стъкления капак и с помощта на ръкавици извадете вътрешния съд от основния корпус. Започнете внимателно да го разклащате като се уверите, че зрънцата са на равномерен слой и напълно покрити с кокосовото масло.
  • Оставете вътрешния съд извън основния корпус за 30 секунди. НЕ спирайте програма програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) през това време.
  • Поставете вътрешния съд обратно в основния корпус. Зрънцата царевица трябва да започнат да се пукат не след дълго.
  • След като зрънцата започнат да се пукат, открехнете леко капака, за да излиза парата.
  • Когато пукванията се забавят и намалеят до едно на всеки няколко секунди, свалете капака и извадете вътрешния съд от основния корпус.
  • Незабавно прехвърлете прясно приготвените пуканки в голяма купа или дълбока чиния.
  • Измийте и подсушете вътрешния съд (или използвайте резервен такъв). Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) с настройка на температурата на Normal. Разтопете маслото докато започне леко за покафенява и внимателно и равномерно полейте с него пуканките. Добавете сол или захар или любимите си подправки на вкус.

Съвети

През цялото време на изпукването придържайте леко капака, като внимавате да не се изгорите.
ТАГОВЕ масло, царевица
Умения

Публикувано на

04/12/2020