fbpx

Рецепта за Поширани круши в червено вино и подправки

 

Поширани круши в червено вино и подправки

Michelle Fagone
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 15 мин.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 13 мин.
ОБЩО ВРЕМЕ 27 мин.
ТИП ЯСТИЕ Десерт
КУХНЯ Модерна
ПОРЦИИ 4

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 4 бр. круши зрели, но все още твърди
  • 2 с.л. лимонов сок прясно изцеден
  • 4 ч.ч. червено вино сухо
  • 1/2 ч.ч. портокалов сок прясно изцеден
  • 2 ч.л. портокалова кора настъргана
  • 1/4 ч.ч. захар
  • 1 бр. пръчка канела
  • 1/2 ч.л. карамфил смлян
  • 1/2 ч.л. джинджифил смлян смлян
  • 1 стрък прясна мента

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Измийте и обелете крушите, като оставите дръжката. Използвайте лъжица или друг подходящ инструмент (уред за почистване на сърцевина / уред за оформяне на топчета), за да премахнете сърцевината със семките в долната и средна част на крушата, без да достигате до горната част, за да запазите дръжката.
  • Намажете крушите отвътре и отвън с лимоновия сок.
  • Във вътрешния съд на Instant Pot смесете виното, портокаловия сок, портокаловата кора, захарта, канелената пръчица, карамфила и джинджифила.
  • Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) с настройка на температурата на More (Повече). Оставете да заври бавно за около 3-5 минути като разбърквате, за да се смеси и разтвори захарта.
  • Внимателно поставете крушите в течността. Настройте температурата на сотиране на Less (По-малко) и оставете да къкри в продължение на още 5 минути.
  • Изключете програмата с CANCEL (ОТКАЗ). Поставете капака за готвене под налягане.
  • Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на 3 минути, с ниво на налягане Low (Ниско).
  • Когато времето изтече, освободете бързо налягането.
  • Използвайте решетъчна лъжица, за да прехвърлите крушите внимателно в чиния за сервиране.
  • Гарнирайте с клонче мента.
ТАГОВЕ круша, червено вино
Умения

Публикувано на

27/10/2020