Изберете страница

Рецепта за Пилешки бутчета със сладко от кайсии и ананас

 

Инстант Пот | Рецепта за Пилешки бутчета със сладко от кайсии и ананас

Пилешки бутчета със сладко от кайсии и ананас

5* от 1 глас
101 Things To Do In An Instant Pot CB
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 10 мин.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 31 мин.
ТИП ЯСТИЕ Основно ястие
КУХНЯ Средиземноморска
ПОРЦИИ 6

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 2 с.л. зехтин
  • 6 бр. пилешки бутчета
  • 100 гр. сладко от кайсии и ананас
  • 2 с.л. соев сос
  • 250 мл. вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Изберете програмата SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на степен High (Висока) и оставете уреда да загрее.
  • Добавете зехтина и 3 бр. от пилешките бутчета, и ги запечатайте за около 3 минути от всяка страна.
  • Гответе ги до получаване на златиста коричка и повторете същите стъпки с останалите бутчета.
  • В купа смесете сладкото, соевия сос и пилешките бутчетата, и ги разбъркайте.
  • Почистете вътрешния съд и го върнете обратно в уреда.
  • Добавете водата, поставете решетката за готвене на пара и върху нея подредете пилешките бутчета.
  • Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и време за готвене на 20 минути.
  • Когато програмата приключи, оставете налягането да се освобождава естествено за 10 минути, след което освободете бързо (ръчно) останалото налягане.
  • Извадете пилешките бутчета, заедно с решетката.
  • Изберете програмата SAUTÉ (СОТИРАНЕ) степен High (Висока) и оставете течността да заври и да се сгъсти за около 5 минути, като разбърквате често.
  • Сервирайте пилешките бутчета, като ги полеете със соса.
ТАГОВЕ пилешки бутчета, сладко от кайсии и ананас, соев сос
Умения

Публикувано на

06/11/2022

Изпращане на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата