fbpx

Рецепта за Пиле с чесън и пармезан

 

Пиле с чесън и пармезан

Chop Secrets
ОБЩО ВРЕМЕ 25 мин.
ТИП ЯСТИЕ Основно ястие
КУХНЯ Модерна
ПОРЦИИ 5

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 2 с.л. масло
  • 1 бр. глава лук малък, фино нарязан на кубчета
  • 4 бр. скилидки чесън смлени
  • 1/2 ч.ч. пилешки бульон
  • 700 гр. пилешко месо пилешка пържола от бут, без кост и без кожа
  • 1 ч.ч. сметана за готвене нискомаслена, предварително затоплена
  • 2 с.л. брашно
  • 1/2 ч.ч. пармезан настърган
  • 3 ч.ч. бейби спанак нарязан

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Сложете маслото във вътрешния съд на Instant Pot. Изберете функция SAUTE (СОТИРАНЕ).
  • Когато маслото се разтопи, добавете лука в съда и сотирайте докато омекне, 3-4 минути. Добавете чесъна и гответе още 1-2 минути.
  • Добавете бульона и деглазирайте, като използвате дървена лъжица, за да отлепите и разбъркате евентуални парченца, залепнали по дъното на съда.
  • Спрете програмата с CANCEL (ОТКАЗ).
  • Добавете пилето във вътрешния съд и поставете капака за готвене под налягане.
  • Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на 5 минути.
  • Когато времето изтече, оставете налягането да се освободи естествено за 5 минути, след което освободете бързо останалото налягане.
  • Извадете пилето и го поставете на чиния за сервиране.
  • Разбъркайте брашното в сметаната за готвене до гладка смес. Добавете сместа и пармезана във вътрешния съд и разбъркайте. Гответе и разбърквайте, докато се сгъсти, около 3-4 минути, като се върнете за кратко в режим SAUTE (СОТИРАНЕ) ако е необходимо.
  • Добавете спанака и разбъркайте. Подправете на вкус.
  • Сервирайте соса върху пилето, като можете да добавите нудли, тиквички, ориз или зеленчуци като гарнитура.
ТАГОВЕ пармезан, пилешко месо, чесън
Умения

Публикувано на

04/11/2020